Hlavní obsah

Při průjezdu Plzní se musí řidiči obrnit trpělivostí. Uzávěrek bude ale ještě víc

Novinky, Jan Kaše

Nekonečné množství uzavírek, zákazů vjezdu, objízdných tras a rozkopaných silnic. Tak v letních měsících vypadá Plzeň. S komplikacemi musí počítat i cestující MHD a chodci.

Foto: Jan Kaše

Veleslavínova ulice

Článek

Takové množství oprav a rekonstrukcí vozovek, mostů a tramvajových tratí snad Plzeň ještě nezažila. Město se tak zvláště v dopravních špičkách stává obtížně průjezdným.

Již v červenci se pro veškerá vozidla včetně městské hromadné dopravy, ale také pro chodce a cyklisty zcela uzavřel Wilsonův most na Americké. Objízdná trasa, kterou využívají i autobusy a trolejbusy vede přes Anglické nábřeží.

Na Klatovské třídě probíhá oprava tramvajových tratí, která značně omezuje a komplikuje provoz na jedné z hlavních dopravních tepen. Výjezd na Klatovskou z ulice U Trati je možný pouze vpravo, směrem do centra. Při cestě ve směru na Klatovy musí řidiči volit objízdnou trasu, nejlépe přes Slovany.

Omezený provoz je i v okolí náměstí Republiky, kde je úplně uzavřena Prešovská ulice, spojující Klatovskou a náměstí. Neprůjezdná je i pro tramvaje. Řidiči neprojedou ani ulicí Veleslavínova, kde probíhá oprava vozovky.

Na čekání ve frontách je třeba se připravit i na Jateční, kde za křižovatkou s Chrásteckou vás cedule upozorňuje, že projíždíte staveništěm, což záhy ve vozidle pocítíte. Spíše budete mít ale pocit, že jedete po špatné polní cestě.

Ulice Revoluční, spojující Lobzy a Slovany, je také uzavřena. Objízdná trasa vede ulicí Rokycanská a U Prazdroje, které patří k nejrušnějším komunikacím v Plzni.

Tento týden se dále uzavřela ulice Borská, vedoucí z Klatovské na Borská pole. Od pondělí 19. srpna by měly přibýt ještě další uzavírky, například bude částečně uzavřena hlavní tepna v plzeňské části Doubravka, Masarykova ul., a dále Veleslavínova.

Lidé využívající městskou dopravu by se předem měli informovat, zda jejich spoj jede obvyklou trasou. Přes náměstí Republiky nejezdí tramvaje ani v jednom směru, náhradní dopravu zajišťují autobusy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám