Hlavní obsah

Při nehodě v dálničním tunelu unikl chlór. Stalo se tak v rámci cvičení hasičů

Novinky, Milan Haluška

V Klimkovickém tunelu poblíž Ostravy se v úterý dopoledne srazil osobní automobil s cisternou, ze které začal unikat nebezpečný chlór. U nehody zasahovalo šest jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů. Jednalo se však o připravené cvičení.

Foto: Pozary.cz
Článek

Řidič osobního auta a jeho spolujezdec se následkem nehody zranili a zůstali uvězněni uvnitř vozidla. Cisterně se při nárazu urazil ventil a začal unikat chlór. Řidič cisterny se pokusil pomoci posádce osobního vozidla, ale nadýchal se chlóru a upadl do bezvědomí.

"Hasiči v těchto nebezpečných podmínkách vyprošťovali osoby, a to v ochranných protichemických oblecích, evakuovali osoby z ohrožených prostor a zkrápěli unikající látku vodou z hydrantů v tunelové síti. Také prověřili koordinaci jednotek hasičů při likvidaci mimořádné události s únikem nebezpečných látek v dálničním tunelu," popsal průběh cvičení mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Do cvičení se zapojily tři jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje – stanice Ostrava-Zábřeh, Ostrava-Přívoz a Bílovec, s nimi tři jednotky sboru dobrovolných hasičů – Klimkovice, Studénka, Vřesina. Celkem cvičily více než tři desítky hasičů.

Reklama

Výběr článků

Načítám