Hlavní obsah

Při Kytičkovém dni pomáhali i habartovští pionýři, vybrali přes šest tisíc korun

Novinky, Anna Kováčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pionýři pomáhají, jak jen mohou, a proto se zapojili do prodávání žlutých kytiček, které symbolizují měsíček lékařský, v rámci Českého dne proti rakovině. Také pionýrská skupina Habartov nezahálela a zúčastnila se 14. května Kytičkového dne, aby přispěla lidem a dětem nemocným rakovinou.

Foto: Anna Kováčová
Článek

Sešli jsme se již brzy ráno, připravili jsme si kytičky, kasičku, oblékli žlutá trička a vyrazili do “terénu” prodávat. Tato akce je hodně známá i v našem malém městě a někteří lidé nás dokonce sami vyhledali, aby si kvítek od nás zakoupili.

Postupně jsme prošli skoro celé město Habartov a snažili se vybrat co nejvíce peněz na činnost Ligy proti rakovině. Zašli jsme do obchodů, na městský úřad, do knihovny, pohybovali se po náměstí a v odpoledních hodinách prodávali hlavně u místního Teska.

Společně se zakoupenou kytičkou jsme rozdávali leták, zaměřený výhradně na škodlivost kouření. Letos jsme opět prodali všech 300 kytiček a vybrali za ně 6447 korun. Doufáme, že tato částka pomůže alespoň trochu zmírnit něčí nemoc.

Reklama

Výběr článků

Načítám