Hlavní obsah

Při hrách V. zimní olympiády dětí a mládeže se představí tisíc sportovců

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zimní olympiádu dětí a mládeže 2012, kterou z pověření Českého olympijského výboru pořádá Moravskoslezský kraj, odstartuje v neděli 29. ledna v 15 hodin v ostravské ČEZ Aréně zahajovací ceremoniál.

Foto: Josef Zajíc

Část znělky Her V. zimní olypiády dětí a mládeže 2012.

Článek

Ve čtvrtek 19. ledna proběhla v prostorách Krajského úřadu Moravskoslezského kraje tisková konference, na které členové organizačního výboru ZODM 2012 referovali o přípravách a konání této významné akce.

"Organizaci jsme věnovali obrovskou pozornost. Využili jsme nové moderní komunikační prvky, které posunou tuto dětskou olympiádu o kousek dál. Chtěli bychom vtáhnout do dění olympijského týdne celý kraj, proto bude možné sledovat sestřihy dne na internetových portálech a veřejnost je samozřejmě zvána i na jednotlivá sportovní klání. Přijďte povzbudit mladé nadějné sportovce a zažijte s námi olympijskou atmosféru. Bude to malá, milá olympiáda v Moravskoslezském kraji." Těmito slovy zahájila tiskovou konferenci náměstkyně hejtmana MSK Věra Pálková.

Olympijský oheň při slavnostním zahájení, za přítomnosti všech krajských výprav, zapálí Jiří Raška. "Je jen dobře, že mladí okusí olympijskou atmosféru se vším všudy. Pro jejich sportovní kariéry to může být významný impuls," myslí si lyžař století Jiří Raška, který se stal v roce 1968 v Grenoble vůbec prvním českým olympijským vítězem na zimních hrách.

Před každou krajskou výpravou ponese vlajku významný sportovec. Výpravu Moravskoslezského kraje povede dvojnásobný mistr světa a olympijský vítěz z Nagana, hokejista David Moravec. Na ploše se objeví i další sportovci. Hokejisté Jiří Králík, Petr Bříza, Vladimír Martinec, Bohuslav Ebermann nebo lyžařská akrobatka Šárka Sudová a lyžař Ondřej Bank.

"Olympijskou atmosféru dokreslí dva medailové ceremoniály: první bude na náměstí ve Frenštátě pod Radhoštěm v úterý 31. ledna v 18 hodin a druhý pak v ostravské Bonver Aréně ve čtvrtek 2. února v 18.30 hodin. Závěrečný ceremoniál se uskuteční v pátek 3. února ve 12 hodin opět v ČEZ Aréně v Ostravě," informoval Libor Lenčo, vedoucí odboru školství, mládeže a tělovýchovy KÚ MSK.

Jednotlivé soutěže se budou konat v obci Bílá v Beskydech, na Pustevnách, ve Frenštátě pod Radhoštěm, v Trojanovicích a v Ostravě. Kromě zimních sportů se bude soutěžit v šachu a disco dance.

Organizátoři na tiskové konferenci prezentovali medaile, diplomy, plakety, upomínkové předměty a reprezentační oblečení závodníků Moravskoslezského kraje.

Informace v průběhu olympijského týdne budou poskytovat infocentra v Olympijských domech v ostravské ČEZ Aréně, na Bílé a ve Frenštátě pod Radhoštěm. Podle pořadatelů je k dnešku akreditováno 1000 sportovců, 254 trenérů a 32 vedoucích výprav krajů.

Podrobnosti najdete na: www.odm2012.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám