Hlavní obsah

Prezident Miloš Zeman v Ostravě besedoval s občany

Novinky, Josef Zajíc

V úterý 1. října se na Prokešově náměstí před magistrátem statutárního města Ostrava setkal a pobesedoval s občany prezident České republiky Miloš Zeman. Stalo se tak v rámci jeho návštěvy Moravskoslezského kraje.

Foto: Josef Zajíc

Návštěva prezidenta ČR Miloše Zemna v Ostravě 1.10.2013. Setkání s občany na Prokešově náměstí.

Článek

V doprovodu hejtmana Moravskoslezského kraje Miroslava Nováka, primátora města Ostravy Petra Kajnara a ministra vnitra v demisi Martina Peciny se v úterý 1. října v 17.30 hodin prezident České republiky Miloš Zeman setkal na Prokešově náměstí v Ostravě s občany.

Ve svém vystoupení se zabýval nesnadnou situací Moravskoslezského kraje a Ostravy, zdejší nezaměstnaností a s tím související nespokojeností občanů.

Občany nabádal, aby se nenechali otrávit a šli k volbám. "Občan, který se voleb do poslanecké sněmovny nezúčastní, vlastně volí, ale nemá šanci svým hlasem věci veřejné ovlivnit," řekl mimo jiné prezident.

Během besedy odpovídal na otázky občanů. Ani otázku: "Pane prezidente, bude v příštím roce hrát Baník ještě v Ostravě fotbal?" nenechal bez povšimnutí, ale pro erudovanou odpověď předal slovo hejtmanovi Miroslavu Novákovi. Ten sportovně naladěného diváka ujistil, že s největší pravděpodobností ano.

Po 18. hodině se setkal prezident se zastupiteli města Ostravy. Ve středu 2. října navštíví Karvinou a Bohumín. Ve čtvrtek 3. října také Nošovice, Kopřivnici a Fulnek. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám