Hlavní obsah

Přeshraničního vojenského cvičení se v Plzni zúčastnil půltucet týmů

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přeshraničního vojenského cvičení Patrouille-Hlídka-Euregio-Egrensis, jehož výsledky byly vyhlášeny ve středu 22. června na náměstí Republiky v Plzni, se zúčastnilo celkem šest týmů.

Foto: Jan Kaše

Nastoupené vojenské týmy na plzeňském náměstí Republiky

Článek

Každý vojenský tým byl složený z českých, německých a amerických vojáků a měl přidělenou vlajku. Soutěžilo se v nejrůznějších disciplínách, jako např. plnění a přenášení povodňových pytlů, transport zraněného, transport materiálu na raftech, hod granátem na cíl či střelba z pistole.

Vítězem klání, které probíhalo v Plzni, se nakonec stal tým Charlie, druhé místo obsadil tým Foxtrot před týmem Bravo.

Zvláštní ceny pak byly uděleny nejlepším střelcům, mezi nimiž jednoznačně kralovali čeští vojáci, kteří obsadili první a třetí místo. Druhou pozici získal německý voják.

Na závěr slavnostního ceremoniálu zazněly na plzeňském náměstí v podání Ústřední hudby Armády České republiky hymny SRN, USA a České republiky.

Vyhlášení výsledků se kromě osobností z vojenských kruhů zúčastnil i primátor města Plzně Martin Baxa a náměstek hejtmana Plzeňského kraje Ivo Grüner.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám