Hlavní obsah

Premiérový turnaj ve stolním hokeji v Hamrech nad Sázavou vyhrál Martin Bednář

Novinky, Tomáš Vítámvás

V sobotu 3. března přivítala obec Hamry nad Sázavou poprvé ve své historii hráče stolního hokeje, lidově nazývaného šprtec. Uskutečnil se zde totiž Turnaj u Hamroně, zařazený do Českého poháru, kategorie ČP 12.

Foto: Adam Čech

Turnaj u Hamroně

Článek

V Hamrech nad Sázavou se již několik let setkávají děti ze základní školy se soutěžemi v tomto sportu, jehož oficiální název je billiard hockey. Hraje se plastovými hokejkami, kterými se cvrnká do dřevěných koleček z dámy. Na tato kolečka si jednotliví hráči lepí dresy svých oblíbených týmů. Vše se odehrává na dřevěných stolech s brankami, které napodobují klasickou ledovou plochu.

Stolní hokejisté ze Žďáru nad Sázavou letos slaví 15 let svého Sdružení. Oslavy budou sice oficiálně zahájeny až na konci března turnajem kategorie ČP 36, který se bude konat ve Žďáru nad Sázavou. Rádi by však mezi sebe přivítaly také hráče z dalších obcí Vysočiny, a tak se rozhodli, že se tuto hru pokusí představit i v dalších obcích.

Oslovena byla také obec Hamry nad Sázavou, která této volnočasové aktivitě v obci vyslovila podporu. Turnaj byl podpořen také Krajem Vysočina.

Turnaje se celkem zúčastnilo 25 hráčů, kteří se do Hamrů sjeli z celé Moravy. Dorazili hráči z Brna, Boskovic i Bohumína. Na turnaji nechybělo ani šest místních hráčů. Turnaj se odehrál na pět soutěžních kol, během kterých se odehrálo celkem 59 zápasů. Nejlepším hráčem se stal Martin Bednář (BHL Žďár nad Sázavou). Na druhém místě jej následoval Pavel Bělohoubek a na třetím Jiří Nakládal (oba BHC Dragons Brno).

Vyhlašováni však byli také hráči v dalších kategoriích. Nejlepší ženou byla Hana Chybová (Hamry n. S.); nejlepším juniorem Josef Vitula (Dragons), nejlepším starším žákem Tomáš Kalina (Žďár n. S.), nejlepším mladším žákem František Sládek (Hamry n. S.).

Stolní hokejisté Žďár však tentokrát ocenili také nejlepší hráče z řad místních. Těmi byli: Hana Chybová - nejlepší žena, Matěj Kropáček nejlepší starší žák a František Sládek - nejlepší mladší žák.

Jelikož byl Turnaj u Hamroně prvním ze tří březnových turnajů v okolí, rozhodlo se Regionální sdružení mládeže pro stolní hokej a stolní kopanou Vysočina, které je hlavním pořadatelem této akce vyhlásit také soutěž VYSOČINA TOUR 2018. V rámci této soutěže se budou všem účastníkům sčítat body získané ze všech tří odehraných turnajů (3. 3. Hamry nad Sázavou, 18. 3. Nové Dvory, 31. 3. Žďár nad Sázavou). Po odehrání posledního z nich, proběhne vyhlášení nejlepších hráčů tour v jednotlivých kategoriích.

Další týden bude ve znamení soutěží družstev. Ale hned týden následující bude patřit druhému turnaji VYSOČINA TOUR. Bude jím Novodvorský turnaj pod Peperkem, který se koná v neděli 18. března v Kulturním domě v Nových Dvorech u Přibyslavi. Jedná se o otevřenou sportovní akci, na které budou vítáni všichni zájemci o tuto hru. A především děti se mohou těšit na množství cen, které pro ně pořadatel nachystal.

Výsledky soutěží a pozvánky jsou průběžně zveřejňovány na internetových stránkách http://www.uhshbrno.cz/ a http://vysocina.billiardhockey.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám