Hlavní obsah

Premiérový titul Evy Košťálové a Petra Rezka v krajském žebříčku šipkařů

Novinky, Ondřej Vylíčil

Popáté v řadě nabídl úpický Městský sál své reprezentativní prostory vrcholnému krajskému šipkařskému podniku - Mistrovství Severovýchodních Čech. V sobotu 8. prosince se k závěrečnému klání sezóny, spojeného s vyhodnocením konečného pořadí resp. žebříčků, dostavilo bojovat 86 předem nominovaných.

Foto: Aleš Dvořáček

Mistryně a Mistr Severovýchodních Čech 2018 Eva Košťálová a Petr Rezek

Článek

Tituly mistrů SVČ si z Úpice odvezli Eva Košťálová a Petr Rezek. Zatímco Košťálová před finálovým turnajem zaujímala druhou příčku žebříčku se ztrátou 500 bodů na Sašu Kousalová, Rezek měl na triumf zaděláno a připravit ho o něj mohl jen jeho totální kolaps. Nestalo se tak, a proto mohl slavit premiérový mistrovský titul své kariéry. Vylepšil tím svůj doposud nejlepší výsledek, kterým byla druhá příčka z loňského roku.

Také Košťálová se na trůn posadila poprvé. Zásluhu na tom mělo především prvenství ve finálovém turnaji, kterým nejen smazala manko na Kousalovou, ale dokonce ji tím v žebříčku odskočila o 1100 bodů.

Pohlédneme-li na zbylá pódiové jména, pak za největší smolařku musíme jednoznačně označit zmiňovanou Sašu Kousalovou, a to si přitom z Úpice odvezla krásné stříbro. Druhý pohled směrem do historie však prozradí načaté, že Kousalová byla v posledních čtyřech letech 4x na bedně z toho 3x na druhé příčce.

To pro bronzovou Elen Jirků je to naopak první medaile pomineme-li stříbrnou z minulého roku, na kterou ovšem dosáhla v nižší B třídě.

U pánů je situace mírně odlišná. První cenný kov v nejprestižnější kategorii si na krk pověsili jak stříbrný Pavel Černý, tak i bronzový Michal Ulrich (také tady platí, že oba již v minulosti měli zkušenosti s postavením na pódiu v nižších třídách). Z této dvojice je ještě zajímavý pohled na bilanci Ulricha, který konečně protrhl bramborovou nešťastnou sérii, jež ho v krajském žebříčku provázela od roku 2015.

Jak již bylo několikrát nastíněno, tak součástí propozic MSVČ jsou tradičně i přesně definované nižší soutěžní kategorie, které mají za úkol oslovit široké pole závodníků různých schopností. Mistrovství se proto vyhodnocovalo hned v osmi výkonnostních skupinách.

Vedle absolutního pořadí žen a mužů, o kterých jsme se zmiňovali v první části článku, jsou to další nesoucí označení dle výkonnosti hráčů B, C a D+ (každá navíc ještě rozdělena dle pohlaví). Celkem proto bylo vysloveno 24 jmen z nichž 8 s přívlastkem mistr respektive mistryně.

Krom těch absolutních již zmíněných Košťálová, Rezek se z titulů v nižších kategoriích těší Eva Košťálová, Pavel Černý (B), Jitka Hofmanová, Jan Semerák (C) a Monika Formanová, Jaroslav Hloušek (D+). Všech osm mistrů/mistryň SVČ bude mít čest reprezentovat Královéhradecký kraj v Bull´s Turnaji mistrů. Ten se za účasti vítězů jednotlivých krajů naší republiky odehraje na začátku ledna v Olomouci.

Zajímavý je ještě pohled do statistiky "národů" v tomto případě klubů. Hned šestkrát se na bedně objevil dres ŠK Medvědi Velký Třebešov (+ 1x medaile hráčky z Třebešova bez klubové příslušnosti), čtyřikrát pak DC Prima Česká Skalice. Více než jednou byl vidět trikot Dřevěnky Broumov, Fekobe Pilníkov a Zlatých Bažantů Velké Poříčí.

Kompletní výsledkový servis Mistrovství SVČ lze vyhledat na webu pořadatele www.sipky.org/khk-s.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám