Hlavní obsah

Premiérový Český běh žen si v ulicích Ostravy nenechá ujít téměř 400 závodnic

Novinky, Josef Zajíc

Téměř 400 závodnic poběží v Ostravě historický první Český běh žen. Do ulic města se vydají 1. června. Ostatní si budou moci užít bohatý doprovodný program. Pobaví se hlavně děti, které ten den mají svůj svátek. Všechny také dostanou dárek a překvapení. Vítězky běhu budou odměněny hodnotnými cenami.

Foto: Josef Zajíc

Ženy v akci: Jakubův běh na Důlňáku 23. dubna 2013

Článek

Český běh žen má lidi přesvědčit, že pohyb je důležitý a že sportovat může každý bez ohledu na finance.

"Termín jsme schválně naplánovali na Den dětí. Chtěli jsme, aby ženy šly těm menším příkladem. Závod je určen jak naprostým amatérkám, tak sportovkyním, které potřebují body do atletických tabulek. Aby ženy mohly běžet, musíme se postarat o jejich děti a partnery," informoval šéf závodu Oldřich Zvolánek.

Děti si tak mohou například vyzkoušet atletickou školičku, nebo zastřílet na hokejovou bránu. Sportovní atmosféru umocní i přítomnost atletek Jarmily Kratochvílové a Táni Netoličkové. Autogramy budou rozdávat i hokejisté HC Vítkovice. Připravena je i řada aktivit, jako je skákací hrad, chodící plyšáci či prezentace hasičské techniky. Chybět nebude ani občerstvení.

"Závodnice se budou moci registrovat ještě i v sobotu v místě konání Českého běhu žen, tedy na ploše před Forem Nová Karolina. Vybrat si budou moci podle svých schopností z několika tras:

Desetikilometrový běh je určený zkušeným sportovkyním. Na 5 kilometrů dlouhý okruh se mohou vydat i začátečnice. Pro úplné nováčky je připravená 2,5 km dlouhá trasa, která se dá zvládnout formou indiánského běhu nebo nordic walking. Děti a rodiny se mohou vydat na okruhy v délce 60 až 300 metrů," sdělila Šárka Mokrá, koordinátor projektu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám