Hlavní obsah

Premiérové prvenství v TOP Masteru pro šipkaře Rezka

Novinky, Ondřej Vylíčil

V sobotu 15. září si to ke čtvrtému královéhradeckému Masteru sezóny 2018 šipkaři namířili do Jaroměře. Přesněji do Josefova, kde na ně v tamním sále Důstojnické besedy čekala dvacítka terčů a program překypující soutěžemi různého rázu.

Foto: Ondřej Vylíčil

Petr Hofman přebírá od reprezentanta a mistra Evropy Antonína Davídka trofej za prvenství v Masteru mládeže

Článek

Z individuálních turnajů šly první na řadu děti, které se k terčům postavily po deváté hodině ranní. Na vůbec první triumf v turnaji krajského významu si sáhl žák Petr Hofman, který do té doby sbíral maximálně stříbrné pozice. Osobního maxima docílil i Matěj Malach a to stříbra v Masteru, ke kterému později přidal prvenství v Openu.

Postavou dne se stal Petr Rezek, který zaznamenal největší počin své dosavadní kariéry. Náchodský rodák reprezentující DC Prima Česká Skalice zvítězil v nejprestižnějším krajském turnaji TOP, když ho v jeho cestě na vrchol nezastavil mimo jiných ani úřadující mistr Evropy s národním týmem Antonín Davídek. Ten se po těsné finálové prohře 4:5 musel potřetí v řadě spokojit se stříbrem. Druhý totiž skončil ve všech svých startech v TOP konkrétně v březnu v Trutnově, květnu ve Dvoře Králové a i nyní v září v Jaroměři. Posun o pozici výše oproti poslední TOPce zaznamenal bronzový Martin Svatý.

V kategorii něžného pohlaví řádila opět Nikol Melicharová. Třináctiletá žačka, která senzačně ovládla květnovou TOPku žen ve Dvoře Králové, se na vrchol sice tentokrát nevyházela, nicméně druhým místem jednoznačně potvrdila, že květnový úspěch nemá na svědomí žádná šťastná náhoda, nýbrž že je ve svém věku svým dospělým soupeřkám plnohodnotnou překážkou. Jedinou, která ji v Jaroměři úspěšně konkurovala, byla Eva Košťálová. Ta patřila tradičně mezi největší favoritky a svoji roli zvládla bravurně, když v turnaji neprohrála jediné utkání. Do medailové statistiky si proto připsala čtvrtý TOP triumf a celkově desátou medaili. Úžasné na její bilanci je, že v kolonce počet startů v TOPce má tato excelentní hráčka v současnosti číslovku 11. Pro úplnost stupňů vítězů je nutné uvést jméno držitelky bronzu Saši Kousalové, která se na bednu postavila počtvrté v kariéře, stupínek nejvyšší jí však nadále uniká.

V nominačních Masterech, které otevírají jednu z cest do příštích TOP Masterů, se tentokrát činili favorité. Mezi devíti nominovanými (6 mužů a 3 ženy) je pouze jediné jméno, které si TOPku zahraje poprvé. Jde o Václava Vacka, který do Jaroměře přicestoval až ze Světlé nad Sázavou. Teprve podruhé mezi elitu nahlédnou Jana Sukupová, Jiří Metlík, Petr Malach a Hynek Dočekal. Zbylé kvarteto Šárka Dvořáková, Pavlína Kosařová, Alexander Mašek a Jiří Holík mají na kontě startů podstatně více. Dvořáková je například dvojnásobnou vítězkou TOPky, Mašek dokonce se čtyřmi tituly nejúspěšnějším mužem.

Posledními turnaji z kategorie Master byly odpolední páry. V mužích se ze zlata zaradoval Antonín Davídek, který společně s parťákem Zdeňkem Lacinou kraloval mužskému osazenstvu. Mezi dámami si nejlépe počínaly Jana Sukupová se Sašou Kosalovou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám