Hlavní obsah

Premiérové promítání ve vítkovickém autokinu sledovali diváci ze tří stovek automobilů

Novinky, Josef Zajíc

Festivalová plocha v ostravských Dolních Vítkovicích, kterou znají návštěvníci Colours of Ostrava jako prostor před hlavním podiem, se od neděle 17. května proměnil v autokino. Premiérově se zúčastněným auto divákům odehrál oceněný film Vlastníci. Snímek sledovali diváci z téměř 300 aut.

Foto: Josef Zajíc

Dolní Vítkovice - DOV nabízejí autokino.

Článek

Pořadatelé mají velmi dobře zvládnutou organizaci. Terén je zajištěn, promítací plátno je nataženo, mobilní WC postaveno a občerstvení pro diváky připraveno.

„Lístky se prodávají na auto, nikoliv na osobu, na plochu se vejde 300 aut. Lístky si zájemci musí koupit z organizačních a kapacitních důvodů na e- shopu Dolních Vítkovic,” informoval ředitel DOV Petr Koudela.

Nájezd vozidel do prvního ostravského autokina umožní organizátoři hodinu před začátkem promítání filmů. Příjezd je otevřen z ulic Místecká ve směru od Frýdku-Místku i od ulice Ruské s odbočením na Vítkovickou ulici okolo Velkého světa techniky.

„Nájezd vozidel je dán. Auto nejprve zastaví i jedné z uvaděček autokina, které divákům v autě rozdá informační plakátek a udržuje odstup vozidel. Pak auta přijíždějí k nám, kde si kontrolujeme vstupenky. V každém autě může být nejvíce dva lidé, od našeho stanoviště jede auto dál, kde je další uvaděči posílají do řady. Organizátoři je posílají do řad také podle výšky aut, ty vyšší jsou uváděny do zadnější řady, aby neclonily nižším autům, ve kterých by pak diváci nemuseli vidět,” informovaly Táňa Cimrmanová a Ivana Malíková.

„Diváci nebudou z vozů vystupovat. Zvuk si naladí na rádiové frekvenci, která bude určena pro vysílání promítaných filmů,” doplnil Petr Koudela.

V propagačním plakátku posádka každého auta dostane organizační informace, ve kterých je dvanáct důležitých pokynů, které by měli účastníci dodržovat, aby zážitek z představení byl komfortní pro všechny.

Ve středu 20. května se promítal film Ženy v běhu, o který byl velký zájem.

Další program autokina:

21. května - čtvrtek      Tenkrát podruhé

22. května - pátek        Parazit

23. května - sobota      V síti

24. května - neděle      Ženská na vrcholu

27. května - středa      Chlap na střídačku

28. května - čtvrtek     Zelená kniha

29. května - pátek       Přes prsty

30. května - sobota     Mama Mia! Here We Go Again

Další informace na: www.dolnivitkovice.cz                           

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám