Hlavní obsah

Premiérou inscenace Tajný deník Adriana Molea zahajilo Divadlo loutek Ostrava 65. sezónu

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divadlo loutek Ostrava uvádí kultovku všech současných, bývalých i budoucích teenagerů. Premiéra inscenace Tajný deník Adriana Molea viděli diváci 2. listopadu v 17 hodin na hlavní scéně Divadla loutek Ostrava. Režie se ujal umělecký šéf divadla Václav Klenens.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 2.11.2018 Premiére v Divadle loutek Ostrava: Sue Townsendová: Tajná deník Adriana Molea. Silvestr v rodinném kruhu.

Článek

V Hlavní roli se představí dvě nové posily hereckého souboru divadla Marian Mazur v roli Adriana a Karolína Hýsková v roli Pandory.

Dále v inscenaci účinkuje Petr Sedláček, nový člen souboru. Richard Liberda - otec Adriana Georg Mole, maminku Pauline Moleovou hraje Lenka Pokorná Macharáčková. Dále hrají: Vladimíra Philipová Kravková - babička, Karel Růžičla - Bert Baxter, Lenka Pavlíčková, Scrutonová, ředitelka školy, Pavel Sedláček - Nigel, Ondřej Beseda - Barry Kent, Ivo Marták - Pan Lukas, Jana Zajacová - Paní Lukasová a Claire Nelsonová.

Sue Townsendová: Tajný deník Adriana Molea, režie a úprava Václav Klemens, překlad David Doubek, scéna a loutky Tomáš Volkmer, kostýmy Tomáš Kypta, hudba  Tomáš Rossi, dramaturgie Daniela Jirmanová.

Sue Townsendová je britská humoristická spisovatelka, dramatička, scenáristka a novinářka. Před spisovatelskou kariérou pracovala též jako dělnice v továrně a posléze jako instruktorka kanoistiky. Psala od 14 let, zprvu pouze do šuplíku.

Divadlo loutek Ostrava působí v moravskoslezské metropoli od roku 1946 jako amatérský spolek Dřevěné Království. Usídlilo se v rohovém historickém domě vedle Ostravského muzea na Masarykově náměstí, kde hrálo do roku 1999. Profesionální divadlo bylo založeno v roce 1953, kde předvedlo svoji první premiéru pohádky M. Šurinové Děda Mráz 12. prosince 1953.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám