Hlavní obsah

Překvapením šipkařského mistrovství ČR Uhříčková s Holíkem

Novinky, Ondřej Vylíčil

Šest zlatých, pět stříbrných a tři bronzové - takový je počet medailí, které posbírali šipkaři v barvách klubů ze severu Královéhradecka v hlavních mistrovských soutěžích.

Foto: Petra Kulhánková

Vicemistři ČR v kategorii mixů Lenka Uhříčová s Jiřím Holíkem (vpravo) se svými finálovými přemožiteli

Článek

Po třech letech, kdy národní šampionát vždy hostilo podkrkonošské městečko Hostinné, se vrchol sezóny individuálních soutěží Mistrovství ČR Unie šipkových organizací přestěhoval na Vysočinu, konkrétně do Žďáru nad Sázavou.

Šest zlatých, pět stříbrných a tři bronzové posbírali hráči v barvách klubů ze severu Královéhradecka v hlavních mistrovských soutěžích. Třikrát na stupně vítězů vystoupal Pavel Drtil, když dvakrát bral stříbro a jednou titul mistra ČR.

Událo se tak v mužských párech, kde slavil společně s Karlem Sedláčkem. Ten je letos mistrem dvojnásobným, protože o víkendu navíc ovládl startovní pole MČR ve hře Cricket, kde ve finále porazil právě svého spoluhráče z dvojic Drtila.

Vedle Sedláčka si dvě zlaté odvezla i Alena Gregůrková, jež vyhrála mistrovství v Cricketu a ženské dvojice, a také David Záruba, který kraloval mládežnickým dvojicím a druhý skončil v juniorech.

Jedním z největších překvapení šampionátu bylo duo Lenka Uhříčková - Jiří Holík, které v turnaji mixů vybojovalo senzační titul 1. vicemistrů ČR. A mohlo být ještě veseleji, to kdyby ve finále neprohrálo těsně 2:3. Přesto je pro oba stříbro z šampionátu obrovským, ba dokonce možná zatím i životním výsledkem, který před turnajem jistě nečekali ani oni samotní.

Pro kompletaci na začátku zmiňovaných medailových zářezů naší výpravy je zapotřebí doplnit bronzová dospělácká jména Antonín Davídek, Martin Popelka a z kategorie mládeže taktéž bronzovou Nikol Melicharovou, stříbrný pár Matěj Hampl - Petr Hofman a především pak juniorského mistra ČR Romana Beneckého.

Zkrátka borci z Podkrkonoší se na Vysočině evidentně činili. Celková sbírka čítající 14 cenných kovů je fantastická a žďárské mistrovství řadí z tohoto pohledu mezi ta nejpovedenější vůbec.

Gregůrková obhájila dvě prvenství

Šampionát tradičně uzavřel letošní sezónu jednotlivců a dvojic. Ve Žďáru proto současně proběhlo vyhlášení konečného pořadí celoročních žebříčků takzvaných Českých pohárů (ČP).

Nejvýše se v letošních žebříčcích vyšplhalo několik jmen. Bezmezný obdiv si zaslouží v první řadě Alena Gregůrková, která ovládla jak ČP jednotlivkyň, tak i ČP dvojic žen, čímž obhájila své výsledky z loňské sezóny.

Vítězem ČP je také Roman Benecký, který ovládl juniorskou kategorii navíc stejně jako Gregůrková podruhé v řadě.

Na stupně vítězů se podíval Antonín Davídek, a to hned dvakrát. Druhý skončil v ČP mixů a třetí v ČP mužů nepočetnějším žebříčku čítající přes 10 tisíc hráčů.

Poslední dvě medaile má sever Královéhradecka zásluhou juniora Davida Záruby a žáka Petra Hofmana, kteří ve svých kategoriích skončili shodně třetí. Záruba obstál hned v prvním roce ve vyšší věkové kategorii, čímž navázal na loňské zlato získané v žactvu, a Hofman se po dvou po sobě jdoucích bramborových sezónách dočkal konečně toužebné kovové medaile.

Celková medailová bilance v ČP hráčů ze severu kraje je tedy 3 zlaté, 1 stříbrná a 3 bronzové, což je ve srovnání s posledními dvěma lety o jeden kov více.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám