Hlavní obsah

Přejezd na Teplické v Krupce se dočká opravy

Novinky, Rostislav Kadlec

Výrazné zpomalení jízdy, až téměř zastavení, zvýšená opatrnost a pomalé přejíždění železničního přejezdu na Teplické ulici v Krupce. K tomu všemu jsou řidiči nuceni, pokud si nechtějí postupně zničit podvozky svých vozidel. To platí především pro místní, kteří přes přejezd jezdí i několikrát denně.

Článek

Zdá se však, že lepší časy se již blíží. „V průběhu letošního léta je díky domluvě s Oblastním ředitelstvím Správy železniční dopravní cesty (SZDC) Ústí nad Labem plánovaná celková rekonstrukce přejezdu v Teplické ulici. Můžeme se tedy všichni těšit na jeho hladké přejíždění,” řekl k dané stavební akci tajemník Městského úřadu Krupka František Růžička, který s vedením oblastního SZDC intenzivně jednal.

„Opravu přejezdu uhradí SZDC a vzhledem k tomu, že trať pro účely železnice není využívána, tak nemá smysl, aby bylo opravováno zabezpečovací zařízení. Je domluveno, že bude opraven přejezd jako takový,” doplnil František Růžička.

Řidiči potvrzují, že oprava přejezdu je vzhledem k jeho technickému stavu opravdu nutná. Místní lokální trať mezi Duchcovem a Děčínem se již několik let nepoužívá a pravděpodobně ještě dlouho nebude. Zatím totiž stále nedošlo k dohodě jejím o finálním využití, tj. zda obnovit železniční dopravní spojení nebo vybudovat např. cyklostezku.

Je známá věc, že v této věci využití tratě je rozdělená jak odborná, tak i laická veřejnost. Příznivci dráhy chtějí alespoň víkendové vlakové vyjížďky, cykloturisté by uvítali spíše vybudování cyklostezky. Je také zřejmé, že každé využití tratě si vyžádá nemalé finanční prostředky. Uvidíme, jaké bude rozhodnutí příslušných úřadů. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám