Hlavní obsah

Přehlídka veteránů poutala pozornost návštěvníků Karlových Varů i Lázní Jáchymov

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary a okolí hostily o víkendu 1. – 3. srpna posádky historických vozů a motocyklů nejen z různých koutů ČR, ale i ze zahraničí. Závěr minulého týdne totiž přinesl v pořadí už sedmý ze série letošních rally Czech Hero Ride, které probíhají na řadě míst ČR.

Foto: Czech Hero Ride

Karlovy Vary

Článek

Vrcholem akce byl sobotní 14. ročník Karlovarské veterán rallye. Na start závodu se zde postavilo na 110 závodních posádek. Úplně nejstarším vozem soutěže, který závod úspěšně absolvoval, byl Cadillac Four Touring z roku 1913.

Absolutním vítězem závodu se stal Vlastimil Javůrek se svou Škodou 1000 MB sedan z roku 1967. Poháry a hodnotnými cenami však byl odměněn nejen on, ale také další závodníci v řadě dalších kategorií např. nejmladší účastník a nejstarší účastník, nebo nejelegantnější posádka.

K celé řadě doprovodných aktivit, které provázely třídenní setkání, se letos zařadily nejen přehlídky na zámku Chyše a před hotelem Thermal v Karlových Varech, ale také návštěva Lázní Jáchymov. Na všech těchto místech podtrhla atmosféru i hudba vynikajícího orchestru Swing Melody Ostrov.

Karlovarská veterán rallye byla, stejně jako ostatní veteránská setkání projektu Czech Hero Ride, zasvěcena určité době, tématu a slavné motoristické značce – v tomto případě osobnostem závodníků Zdeňka Pohla a Jaroslava Hausmana, kteří ve světoznámém závodě Rally Monte Carlo získali v roce 1936 stříbrnou medaili. Na jejich počest byl vyroben vůz Škoda Populár Monte Carlo, se kterým se právě všichni motorističtí fanoušci i obdivovatelé veteránské krásy mohli setkat v rámci této akce.

Vznik projektu Czech Hero Ride iniciovala vloni agentura CzechTourism s cílem vytvořit prestižní mezinárodní projekt, který prochází napříč různými lokalitami, přispívá k rozvoji regionální turistiky a zvyšuje atraktivitu veteránských závodů nejen pro diváky, ale i pro samotné účastníky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám