Hlavní obsah

Přehlídka dětských divadelních souborů Otvírání startuje

Novinky, Štěpánka Friedrichová

Otvírání je každoroční přehlídka dětských divadelních souborů, z níž mohou přes obvodní a krajská kola postoupit vybrané inscenace až na celostátní přehlídku Dětská scéna.

Foto: Štěpánka Friedrichová
Článek

Oblíbená soutěž začne v pátek 16. března obvodním kolem v Klubu Klamovka hlavního města Prahy, aby poté pokračovala krajským kolem 21. a 22. dubna v dalším středisku Domu dětí a mládeže hlavního města Prahy – Karlínském Spektru, kde se uskuteční ve spolupráci se Sdružením pro tvořivou dramatiku. Finále potom proběhne v červnu ve Svitavách.

V divadelní přehlídce se objeví nejzajímavější inscenace dětských divadelních, loutkářských i recitačních souborů, které v Praze v posledním roce vznikly.

V pátek 16. března budou mít od 9 do 17 hodin divadelní soubory v Klubu Klamovka možnost prezentovat své inscenace za účasti lektorského sboru, který bude připraven svými postřehy a radami pomoci vedoucím souborů v další práci a také zváží případný postup souboru.

Dalšími místy, kde se uskuteční obvodní kolo, jsou: ZUŠ Biskupská, DDM Spirála, Divadlo Radar a Studio Alta. Soutěž je určena pro děti od 6 do 15 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám