Hlavní obsah

Přehlídka autorské tvorby Meat Design zve do areálu v Dolních Vítkovicích

Novinky, Josef Zajíc

Čtvrtý ročník prodejní přehlídky autorské tvorby českého, slovenského, maďarského a polského produktu designu v Ostravě pod názvem Meat Design Ostrava probíhá v termínu od 23. do 25. listopadu. Nachází se v oblasti Dolních Vítkovic od areálu Hlubina až po multifunkční aulu Gong.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 24.11.2018 MEAT DESIGN Ostrava. Dolní Vítkovice. Bolt Tower.

Článek

Pořadatelé připravili tentokrát pro návštěvníky překvapení.

Areál výstavy Meat Design Ostrava rozšířili i do krásné multifukční auly Gong. Návštěvníci mohou vstoupit do areálu Dolních Vítkovic ze dvou stran, a to od Dolu Hlubina nebo od Gongu. K dalším výstavním objektům se dostanou procházkou po areálu Dolních Vítkovic. Výstavní plocha činí 1300 metrů čtverečních. V rámci 4. ročníku své produkty prezentuje 120 vystavovatelů všech možných oborů lidské činnosti.

Třídenní výstava Meat Design Ostrava byla slavnostně zahájena v pátek 23. listopadu v 17 hodin v multifunkční aule Gong v Dolních Vítkovicích za přítomnosti Mgr. Andrey Hoffmannové Ph.D., náměstkyně primátora města Ostravy, která má v gesci školství a sport, Pavlíny Copkové, která zastupovala Dolní Vítkovice, Karolíny Skórkové, kreativní ředitelky výstavy, a Martina Lehockého, výkonného ředitele výstavy. 

„Akci organizujeme již po čtvrté. Pro nás je tento ročník výjimečný v tom, že jsme dokázali rozšířit výstavní prostory o multifunkční aulu Gong, protože už nám Hlubina nestačila. Doufám, že se nám to podařilo a lidé budou spokojeni. Zajistili jsme větší počet vystavovatelů. Těch máme na 1 300 metrech čtverečních 120. Nově jsme se zaměřili také na mužskou část návštěvníků a věnujeme jim celý jeden prostor, a to v areálu Hlubina. Tam jsou letadla, motorky, dýmky, mužské oblečení a podobně. Jetliže v roce 2017 naši akci navštívilo něco přes 5000 lidí, tak letos počítáme, že tuto metu překonáme,” řekla Karolína Skórková.

V přízemí multifunkční auly Gong návštěvníky přivítalo krásné letadlo a již první výstavní prostory. Nabito bylo v pátek odpoledne a večer ve druhém patře Gongu, kde mimo jiné si mohli diváci prohlédnout klobouky z Tonaku a také ve Fajne dilně na Hlubině se zúčastnit worshopu.

„Tonak, to je společnost s dvě stě letou tradicí, která pochází z Nového Jičína a vyrábí klobouky a další výrobky. Klobouky se vyrábí z králičí a zaječí srsti. Na jeden klobouk je třeba asi 150 výrobních kroků než se "vyblube" takhle krásný modní výrobek, který si zde můžete prohlédnout. Vyrábíme klobouky pro muže a ženy. Ale také retro čepice," informovala Kateřina Šugarková, asistenka marketinku.

V areálu Hlubina návštěvníci najdou především prodejní stánky. V "mužském" pavilonu, o kterém mluvila paní Karolína Skórková, je nejatraktivnější vytavené letadlo ellipse spirit- karbonové letadlo pro cestování ve 21. století.

Pořadatelé připravili pro zájemce zajímavé worshopy, promítání filmů, komentované prohlídky a přednášky. 

Otevřeno: sobota 24. listopadu od 10.00 do 18.00 hodin, neděle 28. listopadu od 10.00 do 16.00 hodin.

Další informace: www.meatdesign.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám