Hlavní obsah

Předvánoční koncert Swing Cheek v Kralupech nad Vltavou

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kralupy nad Vltavou se pyšní nejen téměř monopolním Kulturním a společenským střediskem, ale také mnohem menšími kulturními ostrůvky, jako je třeba Galerie VK 37 v Lobči.

Foto: Martin Tlustý

Swing Cheek, to je zaběhnutá jazzová kapela s doprovodem piana, basy a bicích.

Článek

Tato mladá galerie manželů Kloučkových, která je též kavárničkou a cukrárnou, uspořádala v posledních letech již celou řádku kvalitních výstav, koncertů a literárních pořadů.

Posledním pořadem galerie byl právě téměř předvánoční koncert jazzové skupiny Swing Cheek, která do Galerie VK37 zavítala již potřetí a zcela hravě zaplnila kavárnu do posledního místa.

Kapela Swing Cheek si libuje v gospelech, spirituálech, jakož i swingových a jazzových standardech. Skupina vznikla v polovině 90. let, i když pianista a sólový zpěvák spolu hráli v dixielandu vlastně už na gymnáziu.

Kapela v Kralupech vystoupila ve složení Marie Mlčková (soprán), Alena Hanusová (alt), Miloš Kysilka (kapelník, piano, scat, tenor), Zdeněk Převorovský (scat, bas, baryton, tenor), Samuel Titěra (basa) a Ondřej Čepelák (bicí).

Skupina Swing Cheek od prvního taktu evidentně hrála a zpívala pro radost a tuto ihned přenesla do sálku plně obsazeného místními jazzovými fanoušky. Kapela vsadila na osvědčený repertoár, jako například Sweet Sue – Just You nebo doslova božsky provedenou Joshua Fit a Battle of Jericho. Nechyběl ale ani Chlupatý kaktus či mnohagenerační refrén o tom, že život je jen náhoda. Prostě skvělý koncert s velmi příjemnou kapelou i publikem, který neměl  chybu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám