Hlavní obsah

Představitelé Moravskoslezského kraje se sešli s úspěšnými mladými sportovci

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 26. března se sešli úspěšní sportovci a medailisté z her VIII. zimní olympiády děti a mládeže České republiky na krajském úřadě s čelnými představiteli Moravskoslezského kraje v čele s hejtmanem Ivo Vondrákem.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 27.3. 2018 Mladí sportovci se v pondělí 26.3.setkali s představiteli Moravskoslezského kraje. Hejtman Ivo Vondrák mladé sportovce přivítal.

Článek

„Nezáleží na tom kolik gólů si dal, které sis připsal, rekordy, které jsi překonal, trofeje, které jsi získal, nezáleží ani na soupeřích, které jsi porazil. Velkého sportovce dělá jen velké srdce. A jen ti s největším srdcem, zápalem, plným nasazením - a především láskou ke sportu, se stávají legendami," řekla v úvodu při přivítání mladých sportovců Ivana Jírů z odboru školství krajského úřadu.

Hry VIII. zimní olympiády dětí a mládeže České republiky proběhly za účasti více než 1300 mladých sportovců ze 14 krajů v období od 28. ledna do 2. února v Pardubickém kraji. Moravskoslezský kraj reprezentovalo 94 žáků. Soutěže proběhly v 11 sportech a 38 sportovních disciplínách. Moravskoslezský kraj měl zastoupení ve všech soutěžích. Nejpočetnější skupinu tvořili s 22 žáky a čtyřmi trenéry hokejisté. Sportovní klání bylo doplněno o soutěž v šachu a taneční soutěži.

„V kraji se dlouhodobě snažíme vést děti a mládež k aktivnímu odpočinku. Skvělé výsledky na olympiádách mladých povzbudí samotné sportovce a věřím, že také budou motivovat jejich vrstevníky a rodiče. Co si budeme povídat, lidé mají tendence častěji usedat k televizi nebo počítači než si pořádně dát do těla. Trošku toho pohybu nikomu neuškodí. Naopak, pohyb je dokonce důležitý pro zdravý vývoj společnosti,” řekl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák.

Nejprve byli vyhodnoceni mladí hokejisté se svým trenérem Stanislavem Sztefkem. Krajský výběr tvořili zástupci klubů AZ Havířov, HC Vítkovice, HC Ostrava-Poruba a HC Oceláři Třinec. 

Mladí šachisté se se svými výkony neztratili. V soutěži získali zlatou a stříbrnou medaili. 

Úspěšný byl i zástupce náročného sportovního odvětví lyžařského orientačního běhu. Výborné výsledky podaly mladé reprezentantky Moravskoslezského kraje. V alpských disciplínách pro kraj získaly dvě bronzové medaile. Se stříbrnou a bronzovou medailí odcházeli na krku dobře připravení krasobruslaři. Vynikajících úspěchu dosáhlo také osm rychlobruslařů. Vybojovali dvě stříbrné a jednu bronzovou medaili.

Celkový počet devíti medailí ve verzi tří drahých kovů, tedy zlaté, stříbrné a bronzové medaile získali snowboardisté. Stali se tak nejúspěšnějšími reprezentanty Moravskoslezského kraje.

Žáci a žákyně z Moravskoslezského kraje získali v průběhu her VIII. zimní olympiády dětí a mládeže celkem 4 zlaté, 11 stříbrných a 8 bronzových medailí. Celkový počet 186 olympijských bodů znamenal 5. místo kraje v celkovém umístění.

„Pro nás je nejdůležitější ten neskutečný náboj, se kterým účastníci olympiády k přípravě na závody přistupují. Je velmi osvěžující se s nimi osobně setkat a tímto poděkováním je podpořit k dalšímu trénování.  A nejde jen o medaile a výsledky. Vždyť prostředí, ve kterém se děti při sportu pohybují a ve kterém platí přísná pravidla, mladé sportovce učí disciplíně, poctivosti a zodpovědnosti,” uzavřel slavnostní setkání náměstek hejtmana pro školství a sport Stanislav Folwarczny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám