Hlavní obsah

Představení Ve snu na scéně pro současné umění ShakespeareOFF

Novinky, Josef Zajíc

V rámci doprovodného programu Letních Shakespearovských slavností se mohl v Ostravě na scéně současného umění kdokoliv představit jako aktivní účastník, a stát se tak jedním s umělců, kteří na festivalu vystoupí.

Foto: Josef Zajíc

ShakespeareOFF: Divadelní představení Ve snu: Cooltour Ostrava 6.8.2013

Článek

V úterý 6. srpna 2013 v 19 hodin se tak představili mladí lidé z Anglie a České republiky, kteří běhe pěti dnů nastudovali vlastní představení Ve snu. Divadelní dílko spolu s další dvacítkou zájemců vytvořila anglická divadelní společnost Parrabola, kterou vede režisér Philip Parr.

Do workshopu se mohl přihlásit každý zájemce. Nemusel umět anglicky, přestože nejméně polovina představení Ve snu/ Dream on se hrálo v angličtině. Mladí lidé vytvořili v inscenaci řadu postav inspirovanou sny v Shakespearových hrách.

Ve hře Ve snu účinkovali: Chris Eddins, Tomako, Alana Bowden, Filip Skála, Denisa Valová, Brett Brown, Katka Špundová, Přemysl Mikoláš, Katka Skálová, Lenka Rzepková, Lukáš Čech, Marek Nekola, Katka Čajánková, Karin Mikolášová, Milli Moravsová, Teresa Polk a Lenka Skálíková.

Zatímco Letní Shakespearovské slavnosti na Slezskoostravském hradě v Ostravě ve čtvrtek 8. srpna 2013 končí ostravskou produkcí komedie Marná lásky snaha režiséra Ondřeje Spišáka, doprovodný program na Letní scéně centra Coolotour pokračuje až do 10. srpna 2013, kdy v 19,00 hodin bude taneční vystoupení: Město v pohybu a ve 20,30 prezentace skupiny Homoculus.

Více informací  o programu jednotlivých večerů scény ShakespeareOFF naleznete na adrese www.shakespearoff.cz nebo na Facebooku centra Cooltour v Ostravě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám