Hlavní obsah

Přední český perkusionista Tokhi pokřtil své první CD

Novinky, Lenka Žáčková

Tokhi slaví se svojí kapelou Groove Army velký úspěch díky novému projektu Royal Squad. Hned na startu natočili hudební CD Enter The G.A.R.S., které bylo představeno 9. dubna ve velkém stylu v pražském klubu Joe a stálo to za to.

Foto: Lenka Žáčková

Tokhi a Groove Army rozjeli nový projekt Royal Squad a pokřtili, ještě horké, CD Enter The G.A.R.S.

Článek

Nebývá zvykem, že někdo hned na startu projektu natočí cédéčko, ale Tokhi to udělal a uskupení Groove Army předvedlo, co opravdu umí. CD Enter The G.A.R.S. (Grove Army Royal Squad) je skutečně nabušené, o čemž přesvědčuje všech deset skladeb - bonusy náladu už jen doladí.

Groove Army byla zvyklá hrát spíše na firemních akcích, realizovat workshopy pro dospělé i pro děti. Po letech fungování přišlo rozhodnutí, že zaútočí i na koncertní pódia. V den křtu, krátce před tím velkým okamžikem Tokhi popisoval, jak nemohl spát, protože se mu hlavou honilo tisíce myšlenek. Věděl, kam chce dojít, kde a jak vysoko chce stát v záři reflektorů, aby zanechal stopu. A podařilo se.

Kmotry CD byla zpěvačka Ilona Csákovou, která připravuje křest vlastní desky, přesto neváhala a dorazila Tokhiho podpořit, protože bicí prostě miluje a dokonce se na počátku své kariéry na ně učila hrát. „Tokhiho tvorba se mi moc líbí, navíc je mi blízké, že pracuje i s dětmi a snaží se prostřednictvím svého bubenického umu bojovat proti šikaně, toho si moc vážím,“ vysvětlila Csáková, proč neodmítla pozvání stát se kmotrou desky Enter The G.A.R.S.

Miro Šmajda pojal svoji kmotrovskou řeč možná trochu netradičně, ale vtipně. „Ano, líbilo se mi vaše vystoupení, možná proto, že jsem měl špunty v uších.“ Ale i přidal slova uznání: „Všechny kapely zní na festivalech podobně, jejich hudba se slévá dohromady, ale Royal Squad má slušně našlápnuto na velký úspěch právě proto, že se liší,“ dodal s vážnou tváří Miro Šmajda, který si hudební vystoupení Tokhiho a Groove Army viditelně užíval.

Do klubu Joe dorazil také Michal Kavalčík se svojí těhotnou přítelkyní Zuzanou, který je příznivcem bubenické kapely. Tokhiho přišli podpořit kamarádi ze světa showbyznysu. Herečku Kristýnu Janáčkovu nadchl i další projekt Sound Healing – terapie hudbou. Už v klubu Joe si domluvila návštěvu na terapii, která odbourává stres a léčí naše tělo jak fyzicky, tak emočně. Často je vede sám Tokhi.

Vždy dobře naladěný zpěvák Petr Kutheil, který nyní exceluje v Rock Opeře, neváhal a dorazil podpořit kamaráda, se kterým se zná už řadu let a vysekl mu skutečnou hudebnicko-manažerskou poklonu: „Stojí pevně nohama na zemi. Já vždycky obdivuju někoho, kdo vytvoří nějakou firmu a umí jí vést. Tokhi vlastně takovou firmu vytvořil, takže před ním smekám.“

Moderování poněkud hlučnějšího křtu se ujal Petr Vojnar, který rozhodně přispěl k dobré atmosféře celé akce. Co říci na závěr? Že CD bylo opravdu ještě horké, protože do klubu Joe dorazilo jen pár hodin před křtem i to, že skutečně jde o unikátní hudební a audiovizuální show přesahující několik hudebních žánrů, a to fajnšmekři rozhodně ocení.

Reklama

Výběr článků

Načítám