Hlavní obsah

Přední český florista Pavel Hruška oslavil své životní jubileum

Novinky, Lenka Žáčková

První květnovou neděli zamířili do Prahy známí floristé z Čech Moravy i Slovenska, ale také celá řada známých osobností, aby popřáli oslavenci do dalšího půlstoletí vše nejlepší.

Foto: Lenka Žáčková

Pavel Hruška s Evou Pilarovou a Jan Kolomazník

Článek

Pavel Hruška pochází z východočeských Nechanic, vystudoval zemědělskou školu a stal se po právu uznávaným floristou. Miluje divadlo, má stále své sny, o které s pečlivostí sobě vlastní se stará a hýčká si je, aby ty splnitelné naplňovaly nejen jeho duši, ale i všech blízkých.

Jeho krédem je to, že vše, co člověk činí, se mu vrátí, ale už i přišel na to, že za vše v dobré víře konané se vždy v dobrém neoplácí, přesto stále víc myslí na druhé, než na sebe. Na druhé straně se setkal s řadou zajímavých osobností, které jsou pro jeho život tvůrčím zdrojem.

Mezi prvními gratulanty do Charles Bridge restaurant v Praze přišla Eva Pilarová s manželem, operní pěvkyně Pavlína Senič s dcerkou a manželem Tomášem, který pro oslavence složil píseň, dále dorazila Uršula Kluková, Richard Tesařík, Marcela Březinová, Jana Chládková, Jana Feriová a přímo z letiště přijel sám baletní mistr Vlastimil Harapes.

Stále pozitivně naladěný a nesmírně pracovitý Pavel Hruška je vynikajícím umělcem ve světě květin, proto nemohli chybět ani další uznávaní mistři květinového umění. Dorazila například Jarmila Pejpalová, Michal Haut, Růžena Bubeníčková, Ondřej Štěpánek, Jitka Daňková a řada dalších.

Mezi hřeby večera patřil jednoznačně několikapatrový dort a kvetoucí jabloň, která byla místo donesena krátce před půlnocí, pod ní se políbili téměř všichni přítomní a nikomu nevadilo, že to nebyla třešeň.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám