Hlavní obsah

Předběžné opatření zrušeno. Národní divadlo moravskoslezské má zpátky Filipa

Novinky, Robert Rohál

Flipa na jevišti Národního divadla moravskoslezského vystřídá opět Filip. Už v neděli 21. dubna se na jeviště Národního divadla moravskoslezského vrátí Filip do slavné komedie Oscara Wildea, která se nadále bude hrát pod premiérovaným názvem Jak důležité je mít Filipa.

Foto: archiv NDM Ostrava

Na scéně Igor Orozovič, Petra Lorencová, Andrea Mohylová a Vladimír Polák v komedii Jak důležité je mít Filipa.

Článek

Vrchní soud v Olomouci zamítl návrh na vydání předběžného opatření, kterým měla být žalovanému NDM uložena povinnost zdržet se provozování a propagace divadelní hry O. Wildea „The Importance of Being Earnest“ v českém překladu s názvem „Jak důležité je mít Filipa“ a užívání jména „Filip“ a obratu „mít filipa“ při provozování a propagaci divadelní hry O. Wildea „The Importance of Being Earnest“ v českém překladu s názvem „Jak důležité je mít Filipa“. Vrchní soud zároveň konstatuje, že krajský soud pochybil, když návrhu na nařízení předběžného opatření vyhověl.

"Rozhodnutí vrchního soudu v Olomouci samozřejmě vítáme a vnímáme ho jako napravení původního chybného rozhodnutí krajského soudu v Ostravě. Celou dobu jsme věřili, že pravda, láska, zdravý rozum a právo v této kauze zvítězí. Podstatné je, že diváci si mohou znovu nerušeně vychutnat skvělý aktuální překlad Pavla Dominika bez jakéhokoli omezení. A my opět můžeme na scéně svobodně vyslovit jméno Filip!" uvedl ředitel NDM Jiří Nekvasil.

První představení pod původním názvem Jak důležité je mít Filipa, do kterého se vrátí Filip, uvidí diváci v neděli 21. dubna v 17.00 hodin v Divadle Antonína Dvořáka.

Na repertoáru NDM byla inscenace od prosince 2012 až dosud pod názvem Jak důležité je mít, aby bylo vyhověno rozhodnutí krajského soudu v Ostravě ze dne 18. prosince 2012, které vynesla samosoudkyně JUDr. Anna Řeháková.

Reklama

Výběr článků

Načítám