Hlavní obsah

Před Velkou cenou Ostravy v plavání se tvrdě trénovalo

Novinky, Josef Zajíc

Před Velkou cenou Ostravy v plavání voda v porubském bazénu jen vřela. Trenéři a pedagogové Boris Neuwirt a Vítězslav Hartmann dohlíželi na techniku plavání a plnění tréninkových dávek svých svěřenců. Také tam tvrdě trénoval Martin Baďura a Barbora Závadová.

Foto: Josef Zajíc

Příprava na Velkou cenu Ostravy v plavání. 22.4.2013

Článek

Venku bylo v pondělí 22. dubna odpoledne velmi teplo a v bazénu v Ostravě-Porubě dusno. Svěřenci trenérů a pedagogů Borise Neuwirta a Vítězslava Hartmanna se připravovali na nadcházející Velkou cenu Ostravy v plavání, která se bude konat o víkendu 27. a 28. dubna.

Boris Neuwirt je trenérem a učitelem na Sportovním gymnáziu Dany a Emila Zátopkových v Ostravě-Zábřehu. Pod svými trenérskými "křídly" má 15 plavců ze sportovního gymnázia a další plavce, kteří jsou členové Klubu plaveckých sportů Ostrava.

Aktuálním úspěchem je vítězství na Mistrovství ČR družstev, které se konalo 20. a 21. dubna v Brně. Ostravské družstvo žen z KPS získalo mety nejvyšší. Za družstvo plavaly Barbora Závadová, Marie Struhalová, Michala Petrová, Věra Kopřivová, Tereza Závadová, Tereza Kanalošová a Petra Gebauerová. Boris Neuwirt  mimo práce s ostravskými plavci je ústředním trenérem juniorské reprezentace.

Ředitel Velké ceny Ostravy v plavání  Vítězslav Hartmann je rovněž hlavním trenérem Klubu plaveckých sportů Ostrava a člen realizačního týmu reprezentace České republiky v plavání. V pondělí dával rady dalšímu českému reprezentantu Martinu Baďuroví, který se taktéž chystá na závody v Ostravě.

Barbora Závadová je reprezentantka České republiky, účastnice OH v Londýně, kde na 400 m polohového závodu obsadila 15. místo. Na Mistrovství Evropy v maďarském Debrecíně si na stejné trati vyplavala bronzovou medaili. První jarní den 21. března byla vyhlášena nejlepší sportovnkyní města Ostravy za rok 2012.

O víkendových závodech 27. a 28. dubna se mohou zájemci těšit na vynikající plavce a jejich výkony. Velká cena Ostravy v plavání začne v sobotu v 9 hodin rozplavbami a odpoledne v 15.30 se uskuteční finálové disciplíny. Tam už půjde o rekordy, přinejmenším o překonání nejlepších časů z minulých ročníků.

V neděli 28. dubna se bude konat další dopolední blok v 9 hodin a odpoledne ve 14.30 se budou plavat finále.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám