Hlavní obsah

Pražští kynologičtí záchranáři opět skvělí

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeští kynologové záchranáři jsou ve světě velmi uznávaní, zasahovali při mnoha přírodních katastrofách, zejména při zemětřesení. Pro psy je hledání v troskách obrovsky vyčerpávající práce. Letos se cvičilo v Kaznějově, pražské družstvo se umístilo na prvním děleném místě.

Foto: Archiv MPP

Michal Sitte a Romana Hübnerová

Článek

Kynologičtí záchranáři Městské policie Praha potvrdili, že patří mezi elitní útvary. Vyhráli na děleném prvním místě VI. mezinárodní setkání kynologických týmů zaměřených na vyhledávání osob uvězněných v sutinách objektů.

Cvičení se konalo minulý týden v areálu bývalé chemické továrny v Kaznějově u Plzně. Vyhledávání osob v sutinách se zúčastnilo celkem 12 soutěžních týmů (vždy 2 kynologové a 2 psi) z Česka, Slovenska, Maďarska a Německa.

Hledali zasypané osoby

„Námětem cvičení bylo vytvoření několika reálných situací a nasazení kynologických týmů v terénu za použití figurantů jako obětí. Tyto pak musí být kynology se psy v časovém limitu vyhledány a správně označeny,“ popsal soutěž Michal Sitte z pražské městské policie.

Pražští strážníci Michal Sitte a Romana Hübnerová se čtyřnohými parťáky nakonec v mezinárodním cvičení zvítězili na děleném prvním místě společně s kolegy z ostravské městské policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám