Hlavní obsah

Pražský hrad s minimem návštěvníků je mimořádným zážitkem

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nezvyklá je návštěva Pražského hradu, který se opět otevřel návštěvníkům. Kontroly u vchodu jsou minimální, minimální je i počet lidí, které na nádvoří či objektech potkáte. Vidět prostory svatovítského chrámu s několika desítkami, možná nás bylo dvacet, lidí, to je zážitek.

Foto: Vratislav Konečný

Práznou katedrálu uvidíte málokdy

Článek

Sice jsou tu natažena lana zabraňující vstupu mezi lavice, nesmí se ani do svatováclavské kaple, jen nahlédnout dveřmi, ale i tak je to téměř mysteriózní zážitek.

Také o vstup na věž, odkud je nádherný výhled na metropoli, není valný zájem. Na nádvoří se pár desítek lidí rozptýlí, hodně jsou tu vojáci Hradní stráže a policie.

Naprosto volná Zlatá ulička, Daliborka, Staré zámecké schody...

Ani v bazilice svatého Jiří nebylo moc lidí, asi dvě desítky v jindy beznadějně nacvaknuté Zlaté uličce. V pátek až pondělí je přístup do památek zdarma, to se dle průvodců očekává nával. Dnešek byl návštěvnicky excelentní, i Staré zámecké schody se sochou Karla Hašlera byly jako vymetené.

Hrad nabízí dva návštěvnické okruhy, všude je vstup povolen pouze s rouškami. Dezinfekce je nabízena k použití.

Reklama

Výběr článků

Načítám