Hlavní obsah

Pražský hrad bude o víkendu hostit vzpomínkovou akci, pro turisty se uzavře

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návštěvníci Prahy budou muset o víkendu oželet návštěvu Pražského hradu. Celý objekt včetně Hradčanského náměstí bude uzavřen kvůli vzpomínkové akci 70. výročí osvobození koncentračního tábora Osvětim.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Občany a návštěvníky hlavního města Prahy upozorňuje Policie České republiky na bezpečnostní opatření a s ním související omezení a zdvořile je žádá o pochopení.

Jedná se zejména o kompletní uzavření Pražského hradu ve dnech 26. a 27. ledna, uzavření Hradčanského náměstí pro automobilovou dopravu v době od pondělních 7:30 hodin do úterních 15:00 hodin a dále omezení provozu a možnosti pohybu v okolí Obecního domu v Praze. Se zpřísněným režimem je nutné počítat také v úterý 27. ledna v Terezíně.

Původně se mělo akce zúčastnit až 14 hlav státu, spekulovalo se i o účasti ruského prezidenta Vladimira Putina. Účast přislíbili pouze bulharský prezident Rosen Plevneliev a slovenský prezident Andrej Kiska.

Účast na pietních aktech potvrdily téměř tři desítky hostů, kteří užívají statutu chráněné osoby ve smyslu mezinárodních dohod. Vesměs jde o předsedy parlamentů evropských států.

Reklama

Výběr článků

Načítám