Hlavní obsah

Pražský Europark a Hanka Kynychová se postarají o hezčí Vánoce dětí v dětských domovech

Novinky, Lenka Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražské Obchodní centrum Europark má za sebou 13 vydařených ročníků projektu Dopisy Ježíškovi, který je určený dětem z dětských domovů. Letošní 14. ročník byl zahájen 1. prosince a byl u toho i Nadační fond Hanky Kynychové, jeho podporovatelé, ale i ti, kteří se zapojili do projektu v předchozích letech.

Foto: Archiv Hanky Kynychové

Hanka Kynychová s Lindou Finkovou v OC Europark ve Štěrboholech

Článek

V předvánočním čase se tak nějak sluší myslet i na ty, kteří neměli v životě tolik štěstí žít ve vlastní rodině, a to v Europarku moc dobře ví. Dávají s ochotou příležitost organizacím, které mají pro projekt přidanou hodnotu.

Letos poprvé Dopisy Ježíškovi zaštítil Nadační fond Hanky Kynychové, který už dvanáct let pořádá oblíbený charitativní taneční projekt Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou. Tento projekt je také určen pro děti z dětských domovů. Finalisté dokonce před nedávnem roztančili celý Žofín.

Děti z dětských domovů spolupracující s Nadačním fondem Hanky Kynychové si mohly napsat svá přání Ježíškovi a vyvěsit je na strom vánočních přání v Europarku.

„Mnoho let jsem si přála vánoční strom splněných přání. Když mi letos moje manažerka Kačka Fingralová řekla, že nás oslovil Europark, a že se mi moje přání konečně splní, byla jsem šťastná. Do akce se přihlásilo 349 dětí z dětských domovů z celé České republiky a přání ze stromečku v Europarku pomalu mizí, což je krásná,“ s radostí sdělila na místě známá cvičitelka, která strom důkladně zkontrolovala při návštěvě nákupního centra.

Na předvánočním setkání, kde byl projekt Dopisy Ježíškovi letos odstartován, dorazila i celá řada známých tváří, které Nadační fond Hanky Kynychové podporují. Linda Finková, Petr Kutheil a Adéla Částková neváhali a atmosféru v Europarku zpestřili svým zpěvem.

Nejen děti zajímalo, jak účinkující budou trávit letošní Vánoce? Petr Kutheil prý naprosto tradičně, ale nyní má myšlenky jen na svojí připravovanou desku. To Linda Finková v posledních dnech pracovala na domě, tedy na výzdobě a má prý v ulici nejkrásnější dům, co se světelné výzdoby týče.

Dorazilo i mnoho dalších známých osobností, například moderátorky Jana Adamcová a Kristina Kloubková, tanečnice Libuška Vojtková-Rohlíčková, oblíbený fotbalista Pavel Horváth či herečka Denisa Pfauserová. 

Kristina Kloubková, Libuška Vojtková-Rohlíčková a Pavel Horváth si prošli dětská přání, každý si nějaké vybral a na místě dárky zakoupili. Kristina Kloubková si vybrala sportovní tašku a Pavel Horváth zase technické vymoženosti. Odměnou za jejich dobrý skutek jim bylo ručně vyrobené přáníčko, které obdrží každý, kdo se rozhodne dětem dáreček koupit. Je příjemné vidět na vlastní oči, že jen o projektu nemluví, ale i konají.

Chcete-li i vy udělat dobrý skutek a podílet se na přípravě šťastných Vánoc dětí z dětských domovů, máte možnost až do 18. prosince v Europarku Štěrboholy.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám