Hlavní obsah

Pražské výstaviště se proměnilo v ráj dřevostaveb

Novinky, Jiří Cysař

Výstaviště v Praze-Holešovicích v těchto dnech hostí veletrh Dřevostavby a další souběžné výstavy. Na čtyři dny - od čtvrtka 21. až do neděle 24. února - se tak areál proměnil v ráj dřevostaveb. Srubů i montovaných domů.

Foto: Jiří Cysař
Článek

Pojďme na malou procházku veletrhem, který zabírá celý prostor obou křídel Veletržního paláce. U známého dodavatele montovaných staveb z Rýmařova nás vítá panáček v lidské velikosti s širokou nabídkou typizovaných domků. Velice zajímavá je rovněž expozice slovenského výrobce, který tu postavil část srubu.

Další zajímavostí je konstrukce skládající se z prvků, které do sebe skládáme jako dětskou stavebnici. Můžeme si tedy postavit dům bez řemeslníků, v podstatě na klíč. K vidění jsou i stavby, jejichž stavební komponenty jsou vyplněny slámou.

Je zde i zastoupeno několik firem z oblasti spojovacího materiálu, ručního nářadí a izolace, dále výrobci plastových a dřevěných oken, dveří a výrobci žaluzií. Návštěvníci se mohou zúčastnit soutěže o Dřevěnou stavbu roku - na informačních panelech si vybírají svého favorita. 

Souběžná výstava Krby a kamna se věnuje krbům a kotlům na všechny druhy paliv od pevných až po dřevoštěpku. Teto výstavě je vyhrazený pavilon u vstupní části výstavní plochy.

Otevírací doba: čt - so 10.00 - 18.00, ne 10.00 - 16.00.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám