Hlavní obsah

Pražské Rudolfinum zažije galakoncert pěvců Abrazakova a Shaguch

Novinky, René Kekely

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Milovníci vážné hudby se mohou těšit na jedinečný kulturní zážitek. V pražském Rudolfinu se v březnu příštího roku uskuteční galakoncert fenomenálních ruských operních pěvců - basbarytonisty Ildara Abrazakova a sopranistky Mariny Shaguch za doprovodu Pražské komorní filharmonie.

Foto: Music Factory

Ildar Abrazakov vystoupí 3. března 2019 s kolegyní Marinou Shaguch v pražském Rudolfinu.

Článek

Spojení těchto skutečně fenomenálních hlasů slibuje na 3. března 2019 od půl osmé večer jedinečný zážitek. Pro Ildara Abrazakova není vystoupení v Praze novinkou, ale opět se na něj velmi těší. Operní diva, sopranistka Marinského divadla v Petrohradu Marina Shaguch poslední roky v Praze žije.

Tito dva umělci zazpívají árie ke skladbám Giuseppe Verdiho, Gioachina Rossiniho, Wolfganga Amadea Mozarta, Sergeje Rachmaninova a Nikolaje Rimského-Korsakova. 

„Velmi se do Prahy opět těším, jak na úžasné publikum, které tam máte, tak i na svou kolegyni Marinu Shaguch,” prozradil Abrazakov, který, pokud zpívá divadelní - operní role, o sobě říká, že se vždy stává tak trochu jiným mužem.

Abdrazakov se na českých pódiích objevil již několikrát, v roce 2015 s Annou Netrebko, o dva roky později s Rolandem Villazónem.

Od svého debutu v roce 1990 v milánském Teatro alla Scala se stal významnou oporou předních světových operních domů, včetně metropolitní opery v New Yorku, Pařížské národní opery, Vídeňské státní opery a Mnichovské bavorské státní opery. Jako aktivní koncertní umělec vystoupil na londýnských BBC Proms a v Carnegie Hall v New Yorku, stejně jako s předními mezinárodními orchestry, včetně Chicagského symfonického orchestru a Vídeňské filharmonie.

Na vystoupení v Rudolfinu se těší i Marina Shaguch, která sice hlavní město ČR dobře zná, protože zde žije, nicméně koncert je zážitkem i pro ni. Její specializací jsou ruské, italské, francouzské a německé koncerty a operní repertoáry.

Operní role s Kirovským divadlem (v současné době známém jako Mariinské divadlo) zahrnují roli Marfy v Carské nevěstě; Tatiany v Evženu Oněginovi, Oksany v Noci před Vánocemi; Markétky ve Faustovi; Parassii v Trhu v Soročincích; Volchovny v Sadkovi, Ludmily v Ruslanu a Ludmile a Fevronie v Legeně o neviditelném městě Kitěži. Nahrávala též pro hudební vydavatelství Philips, GMB, Conifer, Chandos, Octavia, Supraphon a Hanssler.

Vstupenky na jedinečný galakoncert lze pořídit v běžných předprodejích a jsou od sekce pro VIP až pro držitele průkazek ZTP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám