Hlavní obsah

Pražské kolo celosvětové robotické a přírodovědně soutěže se blíží

Novinky, Štěpánka Friedrichová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 1. prosince proběhne v Karlínském Spektru DDM hl. m. Prahy na Karlínském náměstí od 9.00 pražské kolo již třináctého ročníku celosvětové robotické a přírodovědně zaměřené soutěže First LEGO League.

Foto: Štěpánka Friedrichová
Článek

Soutěž, jejímž hlavním organizátorem je Stanice techniků DDM hl. m. Prahy, je určená pro 3-10členné týmy dětí ve věku od 10 do 16 let. 

First LEGO League neboli FLL je soutěž ve stavbě programovatelných robotů z kostek Lego, která probíhá každý rok na celém světě vždy na předem stanovené téma. V letošním roce je vyhlášeno téma „Into Orbit“. 

Hlavním cílem soutěže First LEGO League je zpřístupnit a zatraktivnit dětem svět vědy a techniky, umožnit jim prožít radost z poznání a řešení problémů, z programování. Cílovou skupinou soutěže jsou žáci a studenti základních a středních škol do 16 let, pražského regionální kola se zúčastní 13 týmů z celé republiky.  

Letošní novinkou jsou 4 regionální kola, kromě Prahy a Olomouce (termín 1. 12. 2018) proběhne soutěž nově ještě v Písku a Karlových Varech (termín 15. 12. 2018). 

Týmy, které se v ČR umístí na předních pozicích, postupují na semifinále zemí Visegrádské čtyřky, které se bude konat koncem ledna či počátkem února 2019. Ze semifinále postupují nejlepší týmy do FLL Final Central Europe, které se uskuteční v březnu 2019. 

Soutěžit se bude ve čtyřech kategoriích – robot design, robot game, týmová spolupráce a prezentace výzkumného úkolu. 

Roboti si budou muset poradit s úkoly jako vypustit teleskop, poslat meteorit do lapače, přejet povrch zvrásněný krátery nebo sebrat vzorky plynu a kamene. 

Soutěž je otevřená veřejnosti. Přijďte se podívat na napínavé klání nadšených týmů a podpořit své favority. 

Kontakty: Irena Friedrichová 222 333 871, 777 706 588, irena.friedrichova@ddmpraha.cz, Vít Zelinka 222 333 879, zelinka@ddmpraha.cz 

Reklama

Výběr článků

Načítám