Hlavní obsah

Pražská škola Na Marjánce v záplavě velikonočních beránků

Novinky, Vratislav Konečný

Že se blíží nejhezčí jarní svátek - Velikonoce - na Máj samozřejmě nezapomínám, je vidět takřka na každém rohu. S vervou se do výzdob pustily i školy, a břevnovská Na Marjánce nemůže stát mimo. Beránčí tradice se podle ředitelky Bc. Mgr. Anny Niklové táhne již od roku 2001.

Foto: Vratislav Konečný

Paní ředitelka Niklová mezi beránky

Článek

Na berany, beránky, ovce i ovečky, pečené, s polevou i bez, perníkové, z různých druhů těst jsem narazil hlavně na chodbách školy. Kolem jsou rozmístěny různé kresby s danou tématikou, i velké papírové kraslice. Ty visí i v oknech jednotlivých tříd.

"Snažíme se o co nejhezčí výzdobu ke každým svátkům, Velikonoce jsou obzvlášť veselé, jsou hodně barevné. Děti dostaly od třídních učitelů zadání požádat maminky, aby se zapojily do soutěže o nejhezčího beránka. A maminky nezahálely, jako každoročně se předháněly v nápadech, takže naše stádečko, téměř osmdesátihlavé, je velmi rozmanité. Máme tu dokonce jednu ovečku plyšovopletenou, to se maminka nechtěla nechat zahanbit, že neupekla, takže v žertu poslala alespoň hračku. Oceňujeme to jako dobrý vtip. Doma samozřejmě pomáhaly i děti, holčičky určitě větší měrou. Jen jednou se tradice porušila, za téma jsme si vybrali kraslice, ale nedopadlo to podle očekávání, tak jsme se raději vrátili k milým kopytnatcům,"  usmívá se ředitelka Niklová nad výtvory.

Zatím nebylo známo, které dílko vyhraje soutěž, ale povedly se všechny. Zítra se o ně děti společně podělí a učitelský sbor své svěřence odmění malou, zatím utajenou koledou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám