Hlavní obsah

Pražská liga malého fotbalu završila svou premiérovou sezónu a už se chystá na další

Novinky, Petr Brdičko

Nejmladší Pražská soutěž v malé kopané, Pražská liga malého fotbalu (PLMF), minulý víkend zakončila svou premiérovou sezónu. Týmy si rozebraly ocenění a už se chystá sezóna další - jarní.

Foto: Natálie Navrátilová (United Prague)

Vítězný tým United Prague

Článek

Z počátku samozřejmě musely panovat obavy o to, jestli bude PLMF konkurenceschopná vůči větším a známějším soutěžím, tedy Hanspaulce a PKFL. Až na dvě odstoupení ze soutěže v podání FC Stars 2012 a Děravých Gum, které byly zapříčiněny spíše samotnými týmy, než ligou, proběhlo vše naprosto v pořádku a odehrána byla včas veškerá utkání. V přehlednosti výsledků a celé soutěže vůbec dokonce PLMF své starší "soupeřky" předčila.

V sobotu 15. prosince si pak do restaurace Květen ve Vršovicích zástupci týmů přišli pro svá ocenění, poháry, diplomy a další pozornosti od vedení ligy. Hned v prvním ročníku padla hranice 100 vstřelených branek v podání jednoho týmu a tak si pro cenu pro nejlépe střílející mužstvo přišel Lukáš Bašek z United Prague. Následně byl vyzván k převzetí ceny ještě jednou, jelikož mu byla předána cena pro jeho spoluhráče Patrika Malinu, jenž byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem soutěže.

Cena byla nachystána také pro Erika Kubešu z 1. FC Rival Club, který se stal s 28 brankami nejlepším samostatným střelcem ligy. Pro cenu si však nepřišel a tak byla opět předána jednomu ze zástupců. Zástupce přišel do třetice i pro cenu nejlepšího hráče ligy, jímž byl zvolen Jakub Sýkora z Grand Teamu Ludeco. Další sportovní povinnosti jej na vyhlášení nepustily a tak za něj ocenění převzali Petr Brdičko a Jakub Chmel.

Následně už docházelo k předávání cen za umístění jednotlivých týmů v celkové tabulce. Pro diplomy za 4. až 13. místo přicházeli jednotliví zástupci, které vystřídali zástupci týmů "na bedně". Pohár za třetí místo Grand Teamu Ludeco převzali opět Petr Brdičko s Jakubem Chmelem, Pavel Kvapil získal pohár za druhé místo pro T.M.F.Praha a Lukáš Bašek převzal pohár největší s pohárem putovním a sadou medailí navrch pro prvního mistra v historii PLMF, tedy United Prague.

První ročník je tedy za námi a všichni vyhlížejí druhý, jarní, který začne na přelomu března a dubna. Několik týmů je přihlášených znovu, přibyli i nováčci, a pokud i vy chcete změřit síly s ostatními, tak se podívejte na stránky soutěže www.plmf.eu a přihlaste sebe a své kamarády do ligy. V prvním ročníku se podařilo nastřílet 577 branek v 78 zápasech, což je statistika, kterou i vy se svými přáteli můžete vylepšit.

V této soutěži porovnávají fotbalové umění všichni od žáků druhého stupně základní školy přes rekreační fotbalisty, fotbalisty registrované, fotbalistky až k hráčům dospělých mužstev Sparty, Slavie a dalších. Všichni vyjmenovaní si jdou však především zahrát fotbal pro radost a tak neváhejte hrát fotbal pro radost i vy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám