Hlavní obsah

Pražská Bezstarostná jízda předvede možnosti pohybu ve městě, nabídne i diskusi o slušnosti

Novinky, Kateřina Martykánová

Cyklisté, skejťáci, longboardisté, inlineři, chodci, běžci nebo vozíčkáři a lidé, kterým není pohyb ve městě lhostejný. Ti všichni se sejdou v neděli 20. května na pražské Kampě, aby strávili odpoledne plné sportu a dobré zábavy a podpořili téma vzájemné slušnosti a tolerance ve veřejném prostoru

Článek

Čtvrtý ročník Bezstarostné jízdy, kterou pořádá nezisková organizace DĚLEJ CO TĚ BAVÍ ve spolupráci s Městskou částí Praha 1 a Magistrátem hl. m. Prahy, nabídne ukázkové jízdy, testování strojů, soutěže, workshopy, ukázky oblečení i sportovních doplňků a mnoho dalšího.

„Rádi bychom představili všem zájemcům o aktivní způsob trávení volného času současné trendy a možnosti sportovního vyžití, jež jsou v městských podmínkách Prahy reálné. Cílem je také společně vylepšit podmínky pohybu ve veřejném prostranství,“ informovala za organizátory Jiřina Faloutová. 

Během odpoledne, na které je vstup zdarma, proběhne exhibice předních jezdců na U-rampě OD VSA EXTREME v čele s profesionálním českým bikerem Janem Valentou, několikanásobným mistrem světa a České republiky v disciplíně BMX Vert ramp.

Zájemci si všechny jezdecké disciplíny budou moci vyzkoušet, bude pro ně připravena půjčovna kol, skateboardů, longboardů a také koloběžek. Na své si přijdou i milovníci adrenalinových sportů. Trampolíny, cvičná slackline, dětský lyžařský simulátor pro tréning carvingového oblouku a indoboard pro trénování balancu zajistí Freestyle Kolbenka a to včetně trenéra pro malé i velké sportovce. Chybět nebude ani ukázka oblíbeného parkouru a kalisteniky. Pro všechny je připraveno také dopravní hřiště od Městské policie.

Sportovní klub vozíčkářů v rámci akce předvede, že i handicapovaní mohou být úspěšnými sportovci. Lidé pak budou moci také přispět na výzvu SPOJENCI.CZ.  Součástí akce budou také preventivní programy STK pro chlapy a Ruce na prsa.

Hlavní program se odehrává na pódiu, kde se při debatách setkají zástupci hlavního města Prahy, profesionálové silničního provozu z BESIP, také propagátoři jízdy na kole Čistou stopou, AUTO*MAT a zástupci Sportovního klubu vozíčkářů. Diskutovat se bude pod praporem slušnosti v rámci projektu Zaslusnost.cz. Ten si klade dlouhodobě za cíl zlepšovat mezilidské vztahy nejen ve veřejném prostoru. Součástí sportovního dne jsou soutěže, vzdělávací workshopy a tombola.

Bezstarostná jízda je součástí SPORT FESTU, který se na pražské Kampě uskuteční ve stejný den na stejném místě. Aktivní, soutěživé, hravé a pohodové odpoledne SPORT FEST je určeno dětem, mládeži a široké veřejnosti, zkrátka všem, kteří se chtějí pořádně rozhýbat, a to zdarma. Od 12 do 18 hodin si tak mohou účastníci vybrat z pestré škály různých sportů.

Další informace na www.delejcotebavi.com a www.zaslusnost.cz 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám