Hlavní obsah

Prázdniny futsalistům na Sokolovsku skončily o něco dřív než školákům

Novinky, Aleš Plevka

V polovině srpna se rozběhl další ročník futsalových soutěží Sokolovska (okresní přebor a 1. a 2. třída - ve všech je shodně zaregistrováno po 12 týmech), v nichž Habartov reprezentují družstva ASK Rád B a AC Lítov B a C. S finanční podporou města budou usilovat o jeho co nejlepší reprezentaci

Foto: Aleš Plevka

Tradiční úvodní nástup před utkáním. AC Lítvo v černém, ASK Rád v červenobíle pruhovaných dresech.

Článek

V současnosti jsou ve všech soutěžích odehrána již dvě soutěžní kola, přičemž to zahajovací se odehrálo ještě v úmorných vedrech, a tak si futsalisté hned v úvodním utkání sezóny museli po letní pauze sáhnout na dno svých sil. Habartovským týmům se dařilo střídavě a všechny tři mančafty mají na svém kontě jedno vítězství a jednu porážku. Obzvláště lítovské béčko se mohlo po úvodním kole radovat, když na jeho štítu zůstal jeden z favoritů celé soutěže, silný tým Termitů z Lokte. 

Celé aktuální dění okolo sokolovského futsalu, který řídí habartovský Honza Rod, je možné sledovat na internetových stránkách.

Již druhé kolo přineslo vždy tolik očekávané a vyhecované derby odvěkých rivalů, souboj o vládu nad futsalovým Habartovem, zápas ASK Rád versus AC Lítov. S nadsázkou lze napsat, že morálně pro mnohé jeho účastníky znamená vítězství v tomto mači v podstatě úspěšnou sezónu, a podle toho k němu také přistupují.

Nutno poznamenat, že poslední dvě až tři derby se již nesla v poněkud klidnějším duchu, ale netřeba dlouho vzpomínat, aby se všem zainteresovaným vybavily zápasy, kdy se na hřišti i za postranní čarou doslova jiskřilo a futsal byl někdy až na druhém místě.

Lítovští šli do utkání namlsaní z první výhry nad těžkým soupeřem, Rádští naopak chtěli získat své první letošní body. Počasí tentokrát bylo ideální a také sestavy byly na obou stranách takřka nejsilnější, jaké mohly v danou chvíli mančafty postavit, a tak asi tři desítky diváků byly natěšené na nevšední futsalový zápas.

Rozcvičení, předzápasové porady a poté již úvodní nástup, pozdrav, rozlosování a krátce po deváté hodině mohla dvojice rozhodčích J. Rajtmajer a V. Vošmik zahájit domácí derby.

Od počátku bylo jasné, že Lítov znovu vsadil na taktiku, která mu již v minulosti přinesla jistý úspěch. Hráči se zatáhli na vlastní polovinu a nechali ASK kombinovat a útočit tzv. do plných. Sázeli na rychlé protiútoky, na které mají ve svém kádru vhodné rychlostní typy hráčů. Několik příležitostí se jim i naskytlo, ale buď zamířili mimo, nebo jejich snahu likvidoval spolehlivý brankář R.Oswald.

Asi v polovině poločasu se diváci dočkali úvodní branky. Rád šel do vedení díky střele ze střední vzdálenosti, která si se štěstím našla cestu za brankovou čáru. Do poločasu skóroval Rád ještě jednou, a tak bylo jasné, že něco se bude muset z pohledu Lítova změnit.

Snaha o to přišla, ale vyšla na prázdno. Naopak hráčům ASK Rád se dařilo díky kombinaci a útokům do již otevřenější obrany náskok navyšovat postupně až na šest branek. ASK Rád v tu chvíli jednoznačně ovládl zápas a to i díky tomu, že Lítovským se ani z vyložených šancí skórovat nepodařilo. Proti byly tyče nebo znovu výborný gólman Oswald. 

Těsně před závěrečným hvizdem však svou smůlu přece jen protrhli a zkorigovali výsledek na konečných 6:1. Sezóna je však teprve na začátku, a tak uvidíme, jak se našim týmům povede dále a kde se v tabulce umístí na jejím konci.

Reklama

Výběr článků

Načítám