Hlavní obsah

Prázdninový nohejbalový turnaj trojic načal v Habartově druhou dekádu své existence

Novinky, Aleš Plevka
Aktualizováno

Desetkrát a dost, to byla původní vize Jana Roda, hlavního organizátora dvou prázdninových sportovních turnajů v Habartově. Kladné ohlasy a prosby nakonec tuto jeho vizi pozměnily, a tak v sobotu 6. července se uskutečnil již 11. ročník nohejbalového turnaje trojic, který pořádá místní futsalový klub ASK Rád.

Foto: Aleš Plevka

Účastníci 11. ročníku nohejbalového turnaje trojic

Článek

První dva červencové víkendy již po více než 10 let patří dvěma oblíbeným sportovním turnajům, které pořádá habartovský futsalový klub a které se poslední léta konají na hřišti s umělým povrchem u základní školy.

Jak již bylo zmíněno, nechal se Honza Rod, lidově řečeno, "ukecat" a v této prázdninové aktivitě se rozhodl pokračovat. K ruce má několik dalších členů klubu ASK Rád, kteří vypomáhají např. s budováním zázemí pro účastníky, zajištěním občerstvení či soudcováním zápasů. Ani bez jejich souhlasu a pomoci by to tedy nešlo. Chybět samozřejmě také nemohl ani dvorní DJ těchto akcí Renda Rod.

Vše potřebné se do detailu na místě připravilo již v pátek v podvečer, a tak o sobotní deváté hodině dopolední mohl Jan Rod pozvednout mikrofon a přivítat celkem 6 týmů, které se měly takřka za ideálních povětrnostních podmínek poprat o vítězství v 11. ročníku.

Pravidla nohejbalu jsou všem téměř notoricky známa, a tudíž bylo upřesněno jen několik drobností. Předem bylo dáno, že turnaj se odehraje systémem každý s každým a na místě se hráči rozhodli hrát jednotlivé zápasy na tři vítězné sety do deseti bodů. Pak už nic nebránilo tomu, aby se na dvou přichystaných hřištích roztočil kolotoč celkem patnácti utkání.

Umělá tráva je pro nohejbal povrchem poněkud nezvyklým, ale za ta léta si většina účastníků na ni již přivykla. Má svá neoddiskutovatelná specifika v odskoku míče, avšak na druhou stranu umožňuje svou měkkostí a bezpečností vyzkoušet při odehrávání balónu i akrobatické pozice, při nichž hrozí minimální riziko úrazu.

Nasazení jednotlivých hráčů bylo vysoké, téměř všechny týmy měly i náhradníky na střídání, čehož s přibývajícím časem i narůstající teplotou rády využily.

Celý turnaj měl výborný spád, a to i přesto, že organizátoři udělali i několik občerstvovacích přestávek, jež umožnily hráčům alespoň částečně obnovit jejich síly. I tak byl poslední zápas ukončen již po čtyřech a půl hodinách a krátce před druhou hodinou odpolední mohli pořadatelé přistoupit k vyhlášení výsledků.

Zástupci všech šesti družstev si postupně z rukou organizátorů převzali pěkný pohár a něco ostřejšího pro zahřátí do žaludku. Mezi šesticí týmů, z nichž čtyři byly habartovské a dva přespolní, se staly nakonec jednoznačně šťastnější ty domácí.

Na 3. místě s devíti body skončili loňští obhájci vítězství ze Staré gardy Baníku Habartov. Z 2. místa se s dvanácti body radoval pořádající tým ASK Rád. A bez ztráty kytičky s patnácti body brali 1. místo častí vítězové turnaje - Kotelníci.

Bylo dobojováno a vyhlášeno, ale domů se odcházet ještě nemuselo. Jako tradičně mohli účastníci využít pohostinnost vybudovaného zázemí a posedět u něčeho dobrého či vychlazeného. Jedenáctý ročník nohejbalového turnaje tím byl definitivně u konce a díky bezchybným přípravám a organizaci se znovu vyvedl na jedničku.

Již příští sobotu se v Habartově utká osmička týmů o vítězství v 11. ročníku turnaje ve vodním fotbale, a tak si závěrem přejme, aby i ten se povedl minimálně stejně dobře.

Reklama

Výběr článků

Načítám