Hlavní obsah

Pravý břeh řeky Ostravice v Ostravě dostává nový mobiliář

Novinky, Josef Zajíc

Revitalizace pravého břehu řeky Ostravice v úseku od Hradní lávky (Lávka unie) probíhá již delší dobu. Pravidelně s dětmi, sportovci a pro veřejnost začala pracovat loděnice pod hradem z.s. s využitím horolezecké stěny. Na řece se v tomto úseku konají sportovní a společenské akce.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 10.8.2018 Revitalizace pravého břehu Ostravice . Loděnice pod hradem z.s. Budování piknikových setů. Informační tabule. Stav 9.8.2018

Článek

V rámci revitalizace pravého břehu Ostravice ve Slezské Ostravě začala instalace městského mobiliáře a před loděnicí pod hradem, vedle horolezecké stěny, vyrůstá perfektní workoutové hřiště.

Na tomto hřišti na ploše 97 metrů čtverečních si zájemci budou moci zacvičit na hrazdách, žebřinách, gymnastických kruzích, bradlech a stupňovitých lavicích. Hřiště tvoří celkem 22 cvičebních prvků z odolných nerezových materiálů. Součásti hřiště je tabule s návštěvním řádem a návody na cvičení. 

Před loděnicí pod hradem jsou instalovány čtyři piknikové sety tvořené stoly a lavičkami. V tomto úseku v délce 631 metrů se buduje sedm laviček a odpadkových košů. U bývalého mostního pilíře, který se také bude v brzké době rekonstruovat, je umístěno šest designových lehátek. Po stranách cyklostezky, která je v tomto úseku uzavřena, je i nová úprava trávníku.

"Na konci června jsme podél řeky Ostravice v úseku od loděnice po Most Miloše Sýkory nainstalovali 11 cedulí s informacemi o budoucích proměnách této lokality. První a poslední tabule jsou větší a obsahují podrobnější popis. Jde o "pilotní projekt" takového způsobu informování veřejnosti a již nyní přicházejí pozitivní ohlasy od občanů. Originální cedule jsou zhotoveny tak, aby ve venkovním prostředí vydržely. Po provedení konkrétní úpravy v daném místě budou cedule odstraněny," informovala náměstkyně primátora města Ostravy Kateřina Šebestová.

"Na projekt Nábřeží Ostravice - revitalizace zeleně a městský mobiliář za 8,5 milionu korun bez DPH, který v sobě zahrnuje úpravu terénu, výsadbu květin, stromů, keřů a doplnění o nový mobiliář, navazují dílčí projekty v této lokalitě. Těmi jsou rekonstrukce mostního pilíře a vybudování stupňovité terasy s posezením a vyhlídkou na řeku. Na levém břehu (Moravská Ostrava) řeky Ostravice se od září začne rekonstruovat stezka přímo v bermě řeky, která byla poničena na jaře roku 2014, kdy došlo ke zvýšenému průtoku Ostravice a pěší komunikace byla vyplavena," dodala k problematice Andrea Vojkovská, tisková mluvčí MMO. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám