Hlavní obsah

Prasklé vodovodní potrubí proměnilo vchod do domu v akvárium

Novinky, Marcel Kraus

Prasklá přípojka vodovodního řádu vyděsila obyvatele domu v Pardubicích v Polabinách. Do příjezdu hasičů se nedalo dostat do domu, ani z něj, jeden muž byl navíc uvězněn v částečně zatopeném, nepojízdném výtahu.

Foto: Marcel Kraus

Vchod do domu po rozbití skleněné výplně

Článek

V pátek ve 4.42 hodin přijela na místo jednotka pardubických hasičů a první, co se jim naskytlo za pohled, byl zhruba do jednoho metru zatopený vchod nově zkolaudovaného bytového domu - v tu chvíli spíše připomínal akvárium. Ihned po příjezdu se hasiči pokusili otevřít vchodové dveře, ale ty se otevírají dovnitř a tlak vody byl tak silný, že s nimi nešlo pohnout. Nezbývalo než rozbít skleněnou výplň a tisíce litrů vody se začaly valit před dům.

Vzápětí hasiči zjistili, že ve výtahu je uvězněný muž. Výtah nebyl pojízdný a jeho podlaha již byla také zatopena. Vystresovaný muž byl během pár minut zcela v pořádku vysvobozen.

Po dalších minutách byl zastaven hlavní přívod vody do domu a poté, co odtekla zhruba poloviny vody, se podařilo uvolnit hlavní vchod do budovy - následně odtekla zbývající voda.

Celý zásah proběhl rychle, bez zranění a kromě vytopených sklepů bez větších následků. Nicméně stojí za zamyšlenou, že dveře hlavního i zadního vchodu se otevírají směrem do domu, takže v případě podobné havárie se nedají tlakem vody otevřít. Nechci ani domyslet následky, kdyby se událost odehrála v ranních hodinách, když děti jdou do školy...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám