Hlavní obsah

Praha rytmem posedlá

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudba všech žánrů je slyšet na mnoha místech metropole. Ve čtvrtek jste mohli narazit na profesionály i na ryzí amatéry. Všichni ale hráli s chutí a pro radost. Zastavil jsem se jako mnozí z vás a poslouchal. Spěch šel stranou, rytmus ovládl Prahu.

Foto: Vratislav Konečný

Na Václaváku

Článek

Mezi první skupinu patří Hudba Hradní stráže a Policie ČR. Její těleso to v rytmu swingu, jazzu a dalších žánrů rozbalilo ve spodní části Václavského náměstí, kde měl vystoupení automobilový závodník Michael Schumacher. Byl tu v rámci Dne bezpečnosti silničního provozu a převzal Zlatý volant jako první cizinec v historii udělování ceny.

Při saxofonových peckách to s publikem hodně mávalo. Úsměvné bylo, když závodník odjížděl přes Příkopy a ochranka poněkud zaspala. Svalovci v oblecích se ve vedru docela proběhli, ale "Schumi" měl náskok hezkých pár desítek metrů.

Na Příkopě hrála prima dvoji chlapíků, bubny a flétna, taky to bylo poslouchatelné.

Na Starých zámeckých schodech u sochy Karla Hašlera hrál pár jako vystřižený ze staropražských šantánů. Hašler by z jejich pojetí písně Za císaře pána... měl radost.  Pod nimi zkoušel anglickou verzi známé countryovky Veď mě dál, cesto má..., hrál pro radost i pro pár drobných.

Další producent muziky stál o pár desítek metrů dále a jeho latinskoamerické rytmy doprovázely kolemjdoucí. Na hudebníky jste mohli narazit i na Karlově mostě nebo na Kampě.

Město žilo rytmem a lidi se na sebe i usmívali.

Reklama

Výběr článků

Načítám