Hlavní obsah

Praha má nový rodinný přírodní zábavný park

Novinky, René Kekely

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pražských Horních Měcholupech se v neděli7. června otevře poměrně unikátní, přírodní rodinný zábavní park pro rodiny s dětmi. Kromě řady prolézaček, skluzavek, jezírek, tu je řada zajímavostí, včetně největšího krmelce v Evropě či velkého přírodního divadelního amfiteátru.

Foto: Krtkův svět

Krtkův svět je určen pro děti i jejich rodiče

Článek

Nyní se otevírá první, asi dvouhektarová část celkem sedmihektarového areálu Krtkova světa, další bude zprovozněna o prázdninách. Se zpřístupněním zbytku areálu se počítá v příštím roce a dalších letech.

V rámci nedělního zahájení tu návštěvníci mohou potkat například moderátora Petra Vojnara, moderátorku Štěpánku Duchkovou s dětmi nebo herecký pár Evu Hruškovou a Jana Přeučila s jejich rodinou...

V Krtkově světě si každý najde to své - prolézačky, skluzavky, houpačky, brouzdaliště, jezírka, naučnou stezku. Děti zde mohou nakrmit ryby, navštívit přírodní divadlo až pro 600 divák, kde se budou hrát pohádky, ale i představení pro dospělé a nechybí ani živá zvířata. Je zde také prostor pro pikniky a rodinná grilování…

Koncepcí i nápadem je zcela unikátní areál, jehož autorem je Josef Roušal, který zde původně provozoval jen zahradnictví. Vedle něj se rozhodl vybudovat park pro rodiny s dětmi.

„Park, kde jsou prvky vyrobeny primárně z přírodního materiálu, převažuje dřevo, vzniká na několik etap a budeme jej postupně rozšiřovat. V plánu je třeba minizoo, pohádkové městečko, motokárová dráha, stezka v korunách stromů i další prvky. Je to hlavně v přírodě, na čerstvém vzduchu a kousek od centra hlavního města,“ říká autor nápadu a provozovatel Josef Roušal, který vše se svým týmem tvoří hlavně srdcem a tvrdí, že jeho šťastným číslem je sedmička.

K posilnění návštěvníků zde funguje velká jídelna, která je plánována jako samoobslužná a mohou ji využívat i ti, kdo nejdou do parku, má totiž také samostatný vchod.

V areálu parku bude také několik stánků. V jednom z nich si například mohou rodiny nechat udělat z fotek, které tu pořídí, hrníček či polštářek z Krtkova světa na památku…

„Také rodiny či party přátel tu mohou trávit čas. Je to snad jediné místo, kde si mohou udělat vlastní piknik v trávě, nebo uspořádat grilovačku na jednom z mnoha grilů. Odpadá jim tedy starost o nádobí, úklid a brzo i třeba o maso či klobásky. Také to zde bude do budoucna k dispozici,“ prozradil Jan Molavec, manažer parku.

Během léta zde bude i noční provoz, jelikož park včetně cest, stromů, terasy a mola budou osvětleny, takže rodiče mohou využít letního posezení za zvuků žab z našich jezírek. V budoucnu je v plánu areál rozšířit také o další místa, větší amfiteátr, kde bude velká stage s prostorem pro různé festivaly a akce velkého rozsahu...

Už letos v létě zde budou fungovat také příměstské tábory pro děti nejenom z okolí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám