Hlavní obsah

Praha 6 na aukci vybrala další statisíce pro handicapované

Novinky, Adam Halmoši

V pátek 6. června uspořádala městská část Praha 6 v Břevnovském klášteře 21. ročník Společenského večera Prahy 6. Ve spolupráci s Kontem Bariéry proběhla v rámci večera také dobročinná dražba, jejíž výtěžek 160 tisíc korun putuje do rukou třem konkrétním lidem.

Foto: Adam Halmoši

M. Kousalíková, starostka Prahy 6 (vlevo) a Božena Jirků, ředitelka Nadace Konto Bariéry.

Článek

„Praha 6 takto s Kontem Bariéry pomáhá již od roku 2011 a za čtyři ročníky se podařilo zlepšit životy devíti jednotlivců. Podpořili jsme i Český ragbyový svaz vozíčkářů, celkový výtěžek z dražeb za roky 2011 - 2014 je 775 tisíc korun,“ uvedla Marie Kousalíková, starostka městské části Praha 6.

„Jsme rádi, že se z naší spolupráce s Prahou 6 stala tradice. Přátelé a hosté městské části mají možnost seznámit se osobně s klienty Konta Bariéry, kterým pomáhá výtěžek z aukce darovaných uměleckých děl. A konkrétní lidé si díky tomu mohou koupit pomůcku, na kterou by jinak velmi obtížně sháněli peníze,“ řekla Božena Jirků, ředitelka Konta Bariéry.

Komu peníze pomohou:

Jiří J. (50) je na vozíku od roku 2003, ochrnul po skoku do vody. Snaží se bojovat, pracuje na částečný úvazek z domova. Za část vybraných peněz si chce pořídit počítač a nový sedák k vozíku.

Jakub R. (28) má postižené všechny končetiny také v důsledku skoku do vody v roce 2012. Po dlouhé léčbě a rehabilitaci se vrátil k rodičům, potřebuje totiž celodenní pomoc. Chtěl by si koupit vozík na ragby.

Matěj Š. (15) se narodil předčasně. Pohybuje se na vozíku, ve třech letech mu voperovali kochleární implantát, což velmi urychlilo jeho psychický vývoj. Jako speciální učební pomůcku používá iPad, ke kterému potřebuje speciální držák na vozík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám