Hlavní obsah

Prague Chello Quartet zahraje nadačnímu fondu

Novinky, Zuzana Rožková

Ve středu 1. června pořádá Nadační fond na podporu vážné hudby od 19.00 hodin ve farním klubu U Panny Marie Sněžné Výroční koncert spojený s aukcí uměleckých předmětů.

Foto: Zuzana Rožková

Farní klub U PANNY MARIE SNĚŽNÉ

Článek

Za krásných jarních podvečerů je procházka Františkánskou zahradou příjemnou relaxací. Někdo si posedí na lavičce, popovídá se známými, vyřeší pracovní schůzku a někdo si třeba jen v klidu vychutná zmrzlinu ze Světozoru. Nadační fond nabízí návštěvníkům zahrady další možnosti: po procházce se přijít  zaposlouchat do tónů  violoncell, vybrat si pro radost drobné umělecké dílo a finančně přispět na dobrou věc.

Nadační fond na podporu vážné hudby pořádá koncert s účastí Prague Cello Quartet již podruhé, tentokrát díky spolupráci se svým letošním stipendistou Václavem Petrem. Čtyři mladí cellisté dovedou publikum nadchnout skladbami z oblasti vážné hudby, ale i nekonvenčním pojetím popové klasiky a soundtracků, je tedy na co těšit.

Po skončení oficiální části proběhne ve farním klubu tradiční doprovodná aukce uměleckých předmětů a artefaktů. Jejich výběr bude v první červnový den aktuálně laděn do jarní a letní tématiky a předměty jsou  k nahlédnutí na www.nfpodporahudby.cz v rubrice Aukce.

Populární licitátor nadačního fondu Ota Kovařík zvládl již s bravurou sobě vlastní dražitele na telefonu, tedy by si jistě poradil i s dražitelem internetovým – čtenáři Novinek.cz  mohou využít jedinečné příležitosti.

O tom, že si nadační fond svého licitátora velmi považuje je možné se přesvědčit na zmíněném webu v drobném fotoseriálu Vítáme licitátora. A proč je tento muž tak významný? Důvod je více než zjevný. Ten, kdo se nenechá k finančnímu příspěvku pro fond zlákat díky své přirozené dobročinnosti za zvuků čtyř violoncell, pak později podlehne důvtipu a kouzlu osobnosti pana Kovaříka při aukci.

Věříme, že se VÝROČNÍ KONCERT NADAČNÍHO FONDU (podrobný program je k dispozici na www.nfpodporahudby.cz v rubrice Pozvání na koncert) stane příjemnou náplní večera pro své stálé a věrné příznivce. A doufáme, že tyto řádky přivedou na koncert s aukcí i pár příznivců nových.

Reklama

Výběr článků

Načítám