Hlavní obsah

Prague Cello Quartet pokřtil své první CD

Novinky, Zuzana Rožková

Soubor Prague Cello Quartet uspořádal ve čtvrtek 5. ledna od 18 hodin v Salesiánském divadle na Kobyliském náměstí v Praze 8 svůj Vánoční galakoncert, při kterém se uskutečnil křest jejich prvního CD.

Foto: Zuzana Rožková

Křest CD Prague Cello Quartet

Článek

Celý večer se nesl ve svěžím a invenčním duchu. Jan Zvěřina, Petr Špaček, Jan Pech a Petr Chudoba připravili svým příznivcům spoustu překvapení, hudebních i vizuálních zážitků.

Repertoár tohoto mladého souboru je velmi pestrý – zahrají Nothing Else Matters a vzápětí Bachův Air. Přidají Holubí dům a potom Bohemian Rhapsody od Queen. Romantici si přijdou na své při Falling Slowly a rockeři zase při Path z repertoáru skupiny Apocalyptica. Ve všech skladbách vyniká zároveň individuální virtuozita, za kterou jsou zjevné hodiny poctivé hudební přípravy všech členů kvarteta. Jsou mladí, jsou energičtí, jsou nápadití, jsou originální, jsou Prague Cello Quartet.

Je velice příjemné, že své první CD vydávají pod slibným názvem No.1. Můžeme se do jejich skladeb teď zaposlouchat kdykoliv, nejen na koncertech. A určitě se můžeme také těšit na další nahrávky.

Pro samotný křest alba zvolili netradiční, současně vtipný a milý způsob. K naprosté dokonalosti scházely pouze tři sudičky z pohádky. Ale protože kmotry byli všichni přítomní diváci, tak upřímných myšlenek na úspěch CD vzniklo jistě víc než dost.

Další informace: www.pcq.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám