Hlavní obsah

Pradědovo muzeum nabízí hlídání dětí zdarma. Rodiče tak mohou snadněji chodit do práce

Novinky, Tereza Schreiberová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pradědovo muzeum je oblíbeným místem pro trávení volného času rodin s dětmi. Nyní ale nabízí také hlídání dětí 1. stupně ZŠ. Pradědův klub tím výrazně ulehčí pracovní povinnosti oběma rodičům. Díky podpoře evropských fondů z programu Zaměstnanost za tuto službu ani nemusí rodiče platit.

Foto: Tereza Schreiberová

Pradědův dětský klub je určen výhradně dětem zaměstnaných rodičů.

Článek

Pradědův dětský klub je k dispozici všem zaměstnaným rodičům každý pracovní den od 16 do 19 hodin. Jeho cílem je doplnit službu školní družiny a umožnit tak pracovat i rodičům, kteří by například museli odmítat odpolední směny.

„Máme tady maminku samoživitelku, která díky naší pomoci může chodit do práce. Pracuje v obchodě a domů se dostane až později večer. Její dcera by tak po příchodu z družiny zůstávala sama doma nebo by potřebovali drahé hlídání,” vysvětluje účel Pradědova dětského klubu jedna z jeho vedoucích, Pavla Juřinová. 

Děti si na klubu mohou udělat povinnosti do školy nebo je pro ně připraveno sportovní vybavení, počítač i deskové stolní hry. K dispozici je samozřejmě také celé muzeum a všechny jeho aktivity, včetně zahrady. „Děti se v klubu už znají, takže často hrají stolní hry. Pokud to počasí dovolí, chodíme i na kola nebo koloběžky,” doplnila Pavla Juřinová.

Další projektovou aktivitou je Pradědův příměstský tábor, který je připravován na všechny týdny letních prázdnin. I zde mají pracující rodiče nárok na dotovanou cenu. 

Pradědův dětský klub i nadále přijímá další členy, podmínkou je, aby rodiče dítěte byli zaměstnaní. V takovém případě je klub otevřen a neplaceného hlídání mohou rodiny využívat podle libosti. Podrobné informace spolu s kontakty pro přihlášení jsou k dispozici na webu Pradědova muzea. 

Reklama

Výběr článků

Načítám