Hlavní obsah

Pozvánka na Letní baLetní kokteil 2018 na hrad Špilberk

Novinky, Jiří Smutný

Po úspěšném hraní pod širým nebem na Biskupském dvoře v Brně se Balet Národního divadla Brno tentokrát ukáže s několika představeními na nádvoří brněnského hradu Špilberk, a to ve dnech 31. srpna až 3. září.

Foto: Jiří Smutný

Z plakátu k představení

Článek

Choreografové Markéta Pimek Habalová, Mário Radačovský a Martin Svobodník připravili akci, kterou se soubor baletu připojí k souboru opery a společně symbolicky oblehnou hrad Špilberk. Budou to nové exkluzivní prostory, ve kterých svým divákům zahrají další ročník open air představení s názvem Letní baLetní kokteil.

Balet Národního divadla Brno představí svým příznivcům tři nové choreografie, vytvořené speciálně pro tuto příležitost. Jmenují se Bonsoir Brel - 1968 - O hudbě a tanci. Jejich autory jsou sólista Baletu NdB Martin Svobodník, demisólistka Markéta Pimek Habalová a umělecký šéf Baletu NdB Mário Radačovský.

V nabídce však nejsou pouze vážná témata. Umělci chtějí diváky především pobavit a na sklonku léta baletně naladit na novou sezónu 2018/2019. V té příznivce baletu čekají skvělé tituly. Přijďte ochutnat Letní baLetní kokteil 2018 s premiérovými choreografiemi a osvěžte se létem pod širým nebem s Baletem Národního divadla Brno.

Reklama

Výběr článků

Načítám