Hlavní obsah

Pozvánka do Třince na výstavu bonsají a suiseki

Novinky, Břetislav Boháč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bonsai klub Třinec pořádá o tomto víkendu v pořadí již 28. výstavu zvláštního uměleckého směru, který se zabývá pěstováním miniaturních stromů v miskách.

Foto: Břetislav Boháč

Nádhera

Článek

Stromy jsou speciálními bonsajovými technikami tvarovány tak, aby navozovaly iluzi starých stromů, které působí velice dekorativně.

Zalíbení v této činnosti sdružuje již od roku 1988 několik desítek zájemců z Třince a jeho okolí, výstavy se konají každoročně na přelomu května a června. Prostory k výstavě poskytl Kulturní dům Trisia v Třinci a vystavené exponáty návštěvníky přenesou do miniaturního světa krásy a pohody.

Program výstavy je velmi pestrý. Kromě vlastních bonsají a scenérií, které jsou tvořeny kameny (suiseki), které si můžete na výstavě prohlédnout, chystají pořadatelé i další zajímavý program:

V pátek 27. května v 15:00 se uskuteční přednáška s ukázkou Japonské kaligrafie ("ŠODÓ"), přednáší Miroslav Hýbl.

V sobotu 28. května v 15:00 bude na programu ukázka úpravy dřevin a beseda s Václavem Novákem, presidentem České bonsajové asociace

V neděli 29. května budou členové pořádajícího klubu předvádět své způsoby tvarování bonsají.

Během konání výstavy pořadatelé budou též zajišťovat prodej rostlin, nářadí a misek a poskytovat poradenství, týkající se pěstování bonsají 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám