Hlavní obsah

Poznejte Policko netradičně na koloběžce

Novinky, Jana Rutarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Police nad Metují připravila na letošní sezónu novinku pro aktivní. Místní informační centrum rozšířilo své služby o možnost zapůjčení sportovních koloběžek. Nově tak všichni mají možnost poznat město a jeho krásné okolí jinak než pěšky nebo ze sedla kola.

Foto: Jana Rutarová

Koloběžky na Policku

Článek

Jízda na koloběžce, tzv. koloběh, si poslední dobou získává oblibu mezi širokou veřejností. Jde o jeden z nejlepších způsobů pohybu v přírodě i ve městě. Zvládne ji každý a není třeba být obzvlášť trénovaný. Koloběh je vynikající k udržení kondice a procvičení celého těla a díky eliminaci otřesů kotníků a kolen mnohem zdravější než samotný běh.

Když se k uvedeným přednostem tohoto sportu přidají krásy zdejšího kraje a připravené tipy na nenáročné i obtížnější výlety do okolí Police nad Metují, určitě stojí za to koloběžku vyzkoušet.

Jízda je jednoduchá, ale jako u každého sportu platí, že osvojení správné techniky (především držení těla a odrazu) ušetří spoustu energie a zvýší požitek z pohybu. Základní rady poskytnou v případě zájmu pracovníci informačního centra.

Ke koloběžkám patří i správné vybavení

Spolu s koloběžkami je možné si zapůjčit i ochranné helmy, sadu nářadí nebo bezpečnostní zámky. V případě zájmu o větší počet koloběžek je možné, po individuální domluvě předem, zajistit koloběžky pro skupinu apod.

Za krásami Policka

Pro koloběžkáře má informační centrum zpracováno několik tipů na výlety různé délky a náročnosti. Okružní trasy jsou vedeny po asfaltu a šotolinových cestách. Na internetových stránkách www.sportvpolici.cz/na-kolobezky jsou uvedeny s podrobnou mapou, výškovým profilem a itinerářem. Pomocí QR kódu je možné si vše uložit do svého tabletu nebo mobilního telefonu. Start i cíl trasy je vždy v Polici nad Metují.

Kde ještě vyzkoušet koloběžku

V srpnu se v Polici nad Metují uskuteční dvě akce, kde bude na místě „pojízdná“ půjčovna koloběžek a k dispozici jich tak bude větší počet.

První z nich proběhne v sobotu 6. 8. 2016. Kvíčerovskej šmajd – první ročník cykloturistické akce s trasami pro kočárky, pěší, kola a koloběžky, které povedou krásnou krajinou Policka.

Druhou akcí budou již tradiční Petrovické zatáčky v sobotu 20. 8. 2016. Sportovní akce s možností projížďky na kolech, in-line bruslích, odrážedlech, koloběžkách atd. po silnici v úseku Police n. M.  - Na Mýtě, která bude v době konání akce uzavřena pro automobilovou dopravu. Tato akce proběhne pouze v případě příznivého počasí.

Reklama

Výběr článků

Načítám