Hlavní obsah

Pozdrav z českých Bradavic

Novinky, Jiří Herlitze

Šest dní uplynulo jako voda a děti na letním táboře pořádaným Oblastním spolkem Českého červeného kříže Teplice mají za sebou již půlku pobytu. Letos se stejně jako v předešlých letech vydaly do severočeského Maxova, kde se jejich útočištěm stalo školící a rekreační středisko OS Tok.

Foto: Jiří Herlitze
Článek

Hlavním tématem tohoto tábora je hrdina knih J. K. Rowlingové Harry Potter, jehož příběh a osud se proplétá celým programem a inspiruje většinu her, kterých se děti denně zúčastňují.

V neděli 15. července měli táborníci sraz u teplického fotbalového stadionu a odtud se vydali autobusem na hodinu a půl trvající cestu směrem do sousedství Lužických hor, do okolí malebného městečka Sloup v Čechách. První den je čekalo rozdělení do kolejí, které pochopitelně zaštiťoval moudrý klobouk. Ten do kolejí nerozdělil pouze děti, ale přiřadil jim i vedoucí a praktikanty. Všichni tedy byli připraveni vrhnout se do soutěžení.

Na úvod je čekala snadná aktivita, při které se vydaly do lesa, kde nasbíraly různé rostliny, ty originálně pojmenovaly a sestavily z nich Bradavický herbář. Dvakrát měly možnost zhlédnout i film, konkrétně první dva díly. Táborníky neminul ani výlet do Sloupu, který představoval kouzelnické Prasinky. Zatím absolutním vrcholem celého tábora byla hra Famfrpálu, které předcházelo vyrobení košťat. Všechny děti si při výrobě vedly perfektně a čekala je odměna v podobě hry, která se, co nejvíce to šlo, podobala hře z příběhu Harryho Pottera.

Vzhledem ke spolku organizujícímu tuto akci nechyběl ani den první pomoci. Děti byly dopoledne vyškoleny alespoň v základech a odpoledne si vyzkoušely zásah na namaskovaných figurantech. I zde si vedly velmi dobře a potěšily celé vedení tábora. Kromě OS ČČK Teplice také vypomáhají s fungováním pobytu i členi Místní skupiny ČČK Novosedlice Dubí Proboštov.

Pobyt v Maxově potrvá do pátku 27. července. Už se to krátí, ale na to nikdo teď nemyslí.

Reklama

Výběr článků

Načítám