Hlavní obsah

Požár v Osvětimanech zničil přístřešek, dvě auta a střechu rodinného domu

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škodu přesahující milión korun způsobil v neděli 29. dubna odpoledne požár v Osvětimanech na Uherskohradišťsku. Plameny zničily přístřešek u rodinného domu, dva osobní automobily a poškodily i střechu obytného stavení.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požár zničil přístřešek i dvě osobní auta.

Článek

„Událost se obešla bez zranění, hasiči uchránili další majetek za 1,5 miliónu korun, příčinou vzniku požáru se zabývá vyšetřovatel hasičů,“ uvedla mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.

K požáru vyjeli krátce po půl třetí odpoledne profesionální hasiči z Uherského Hradiště a dobrovolní hasiči z okolních obcí. „Při jejich příjezdu byl v plamenech přístřešek pro venkovní posezení o velikosti 16 x 7 metrů a v jeho těsné blízkosti hořela i dvě osobní auta,“ řekla mluvčí.

Hasiči za pomocí tří proudů začali s lokalizací požáru, který se rychle šířil z přístřešku na střechu rodinného domu. „Při následné likvidaci museli rozebrat i část střechy a neustále objekt kontrolovali termokamerou. Díky rychlému zásahu hasičů se požár do vnitřních částí domu nedostal,“ dodala Lucie Javoříková.

Reklama

Výběr článků

Načítám