Hlavní obsah

Požár v mrazicí hale poškodil potraviny za patnáct miliónů korun

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Škodu za 15 miliónů korun především na skladovaných potravinách způsobil v pondělí 15. října ráno požár v mrazicí hale firmy v Babicích na Uherskohradišťsku.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

„Při požáru nebyl nikdo zraněn, příčinu jeho vzniku zjišťuje vyšetřovatel hasičů. Uchráněné hodnoty se vyšplhaly na 40 miliónů korun,“ informovala dnes tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.

Poplach profesionálním hasičům z Uherského Hradiště a dobrovolným jednotkám z Babic a Traplic vyhlásil operační důstojník HZS Zlínského kraje v 7:45 hodin.

„První u požáru byla místní jednotka z Babic, která ihned natáhla jeden hasební proud a během krátké chvíle dostala požár pod kontrolu. Zásah komplikoval hustý kouř, který následně poškodil uskladněné potraviny uvnitř mrazicího boxu. Velitel zásahu krátce na to vyhlásil lokalizaci požáru,“ uvedla tisková mluvčí.

Hasiči pak vyváželi palety s potravinami ven a dohašovali skrytá ohniska. Vzhledem k tomu, že došlo k zakouření celého objektu, použili přetlakovou ventilaci k odvětrání budovy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám